fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Er det noen sammenheng mellom magen og vår psykiske helse?

irritabel-tarmsyndrom-210x140
Det er over hundre billioner bakterier som lever i et voksent menneske -hovedsakelig i tarmen, som utgjør magens mikrobiom. Som har en betydelig innvirkning på atferd og psykisk helse. På mange måter kan tarmbakterier påvirke hjernens aktivitet og utvikling, søvn og stressreaksjoner, spille en rolle i en rekke sykdommer, og endres gjennom kosten. Dette er beskrevet i en omfattende artikkel i Journal of Medicinal Food Review.
I «The Gut mikrobiom and the Brain», Leo Galland, Foundation for Integrated Medicine (New York, New York), presenterer den mest up-to-date forståelse av forholdet mellom proteiner som produseres av tarmbakterier og det menneskelige sentralnervesystemet. Forfatteren utforsker de forskjellige mekanismene gjennom hvordanmikrobiomet kan påvirke hjernen: ved å stimulere og over-stimulering av immunsystemet, som produserer nevrotoksiske midler, frigjøre hormoner eller neurotransmittere identiske med de som er fremstilt av det menneskelige legeme, eller ved direkte neuronal stimulering som sender signalene til hjernen.
«Mikrobiomet har blitt et hett tema innen mange grener av medisinen, fra immun og inflammatoriske sykdommer, slik som Crohns og IBD til hjerte- og karsykdommer,» sier Co-Editor-in-Chief Sampath Parthasarathy, MBA, PhD, Florida Hospital Chair in Cardiovascular Sciences, University of Central Florida, Orlando. «Forskere er ikke bare klar over det» gode «og» dårlige «mikrober i tarmen, men blir stadig mer bevisst på hvordan de kunne endre metabolismen utover magen.»
http://m.medicalxpress.com/news/2015-01-gut-bacteria-affect-brain-health.html