fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Sammenhengen mellom tarmflora og helsa vår

Vi kan bære opptil 2 kg mikrober i tarmen vår. Innenfor titalls billioner av mikroorganismer som bor der er minst 1000 arter av bakterier som består av over 3 millioner gener. Hva mer er, to tredjedeler av tarmen mikrobiomer – bestanden av mikrober i tarmen – er unikt for hver enkelt. Men vet du hvordan din gut microbiota kan være å påvirke din helse? Bakterie Bakteriene i tarmen er anslått til å vekte opp til 2 kg. De fleste av oss er klar over at bakteriene i tarmen spiller en viktig rolle i fordøyelsen. Når magesekken og tynntarmen ikke klarer å fordøye visse matvarer vi spiser, gut mikrober hoppe i å tilby en hjelpende hånd, slik vi får de næringsstoffene vi trenger. I tillegg er tarmbakterier kjent for å hjelpe produksjonen av visse vitaminer – for eksempel vitamin B og K – og spille en viktig rolle i immunforsvaret. Men stadig er forskerne jobber med å finne ut mer om hvordan tarmbakterier – spesielt bakterier som er unikt for hver enkelt av oss – påvirker vår helse og risiko for sykdom. Kanskje mest studerte er hvordan gut microbiota påvirker en persons risiko for fedme og andre metabolske forhold. I november 2014 for eksempel, Medical News Today rapporterte på en studie som hevder vår genetiske makeup former hva slags bakterier bor i tarmen, noe som kan påvirke vår vekt. http://www.medicalnewstoday.com/articles/290747.php