Forskere funnet en sterk link mellom astma og gjærsopp i tarmen hos barn

Mikrobiologer har funnet en sterk link mellom astma og gjærsopp i tarmen hos små barn.

Mikrobiologer ved University of British Columbia har funnet en gjærsopp i tarmen til babyer i Ecuador som ser ut til å være en sterk prediktor for at de skal utvikle astma i barndommen. Den nye forskningen fremmer vår forståelse av rollen mikroskopiske organismer spiller for helsa vår.

«Barn med denne type gjærsoppen kalt Pichia var mye mer utsatt for astma,» sier Brett Finlay, en mikrobiolog ved UBC. «Dette er første gangen noen har vist noen form for sammenheng mellom gjærsopp og astma.»

I tidligere forskning, har Finlay og hans kolleger identifisert fire tarmbakterier i kanadiske barn som, hvis det finnes i de første 100 dagene av livet, ser ut til å forebygge astma. I en oppfølging til denne studien har Finlay og hans kolleger gjentatt eksperimentet ved hjelp av fekale prøver og helseinformasjon fra 100 barn i en landsby i Ecuador.

Les hele saken her