Helsecoach – din motivator og veileder

Nå har Funksjonellmedisinsk Institutt også fått vår egen helsecoach.  I USA har det i flere år vært en voksende trend med at helsecoacher har en mer og mer sentral plass i funksjonellmedisinske prosesser. Det amerikanske prestisjesykehuset Cleveland Clinic og Parsley Health klinikkene i New York, Los Angeles og San Fransisco bruker aktivt helsecoacher for å hjelpe sine pasienter med å gjennomføre endringsprosesser og oppnå sine egne helsemål.

Vår helsecoach er Heidi Stange Noraberg. Hun er utdannet master i næringsmiddelfag og har lang erfaring fra både kostholdsendring og coaching. Heidi er dedikert til å hjelpe og veilede alle våre aktienter i deres arbeid med å oppnå sine mål gjennom helseforbedringsprogrammet.

Det er mange ulike måter en helsecoach kan hjelpe og bistå deg i din helseforbedringsprosess. Hos Funksjonellmedisinsk Institutt er en coach din veileder og guide, på din vei mot et sunnere og bedre liv.

Det å gjennomføre store endringer er ofte utfordrende og noen opplever også at de kan stå fast eller ha konkrete behov for tips og råd underveis. Basert på vår lange erfaring ser vi at veldig mange aktienter trenger både støtte og veiledning i hvordan de skal gjennomføre alt fra store til små endringer i både kosthold og livsstil.

Noen av utfordringene man kan møte på i løpet av prosessen kan være:

Hva må jeg gjøre i hverdagen med omlegging av kostholdet mitt? Hvilken mat er optimal for meg i de ulike fasene av helseforbedringsprogrammet, og hvor får jeg tak i den? Hva skal jeg gjøre i sosiale settinger og selskaper med andre? Blir jeg sett på som en “særing”? Hvilke vitamin- og mineraltilskudd skal jeg kjøpe, og hvor får jeg tak i dem? Hvordan takler jeg endringer i kostholdet i forhold til familien min, venner m.fl.? Hvordan skal jeg planlegge og gjennomføre alle testene? Hvordan bli kvitt søtsug og sukkeravhengihet?

Heidi setter seg godt inn i hver enkelt aktient sin situasjon, utfordringer og målsettinger. Hun benytter velprøvde verktøy og metoder, og veileder aktienten i å utarbeide praktiske planer.  Noen av de sentrale verktøyene som benyttes er funksjonellmedisinsk matrix og tidslinje.

Heidi tar også Skype-konsultasjoner, noe som kan være praktisk spesielt for de som bor langt unna.

Klikk her og avtal time