Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Mulig sammenheng mellom lange telomerer og kreft. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Mulig sammenheng mellom lange telomerer og kreft.

Telomerer har en stabiliserende funksjon på endene av kromosomene. Blant de fleste celletyper forkortes telomerene for hver celledeling. Når telomerene blir korte går cellene inn i en aldringsmodus (senescence) med redusert funksjon. Dette er sannsynligvis en avgjørende mekanisme i kroppens aldringsprossess.
Telomerene kan forlenges gjennom enzymet telomerase. Dette enzymet er blant annet aktivt i våre kjønnceller. Det finnes private klinikker som tilbyr behandling gjennom aktivering av telomerase for å reversere aldring. Dette kan være en risikofull strategi. Telomerene har sannsynligvis en viktig sikkerhetsfunksjon som slår inn etter en stund med ukontrollert celledeling som dirigerer disse cellene inn i senescence. Mange kreftformer har celler som har aktivert telomerase enzymet, dette gjør at de kan fortsette ukontrollert celledeling.
Et forskerteam ved University of Bristol har vist at det er større sannsynlighet for utvikling av flere typer kreftformer ved lengre telomerer. De påviste også at lange telomerer reduserte risikoen for sykdom i hjertets kransarterier, utposning på hovedpulsåren, cøliaki og interstitiell lungesykdom.
Les mer her:


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.