fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Boka om Tim som ble behandlet frisk fra Austisme med fin omtale fra legeforeningen

Legeforeningen sitt fagtidsskrift Tidsskriftet har i siste utgave omtalt boken om Tim som ble behandlet av sin egen mor med metoder som tidligere ikke har blitt benyttet i Norge.
«Raugland, spesialpedagog, har skrevet om sin sønn Tim, hans vei inn og ut av barneautisme og AD/HD. Problemene startet i treårsalderen med lungebetennelse. Glenne regionale senter for autisme bekreftet hans diagnoser.»
«Hun beskriver alle medisinske utredninger, funn og behandlinger fra han var ni år frem til i dag, nå en frisk og normal 11-åring både i skolesammenheng og sosialt. Hjelperessursene er trukket tilbake. Han hadde ikke psykiske diagnoser, men stoffskiftefeil.»
«Det interessante er hvordan Raugland arbeidet for å hjelpe Tim. Forfatteren forteller om de utradisjonelle analysene hun har benyttet seg av: antistoffprøver mot enkelte matvarer, fettsyrebalanse, inflammasjonspanel for eventuell immunologisk dysfunksjon, cøliakiutredning, gentest for eventuelle enzymfeil i stoffskiftet, forhøyede peptider i urin, avføringsanalyse, håranalyse og ortomolekylær utredning. Sentralt er metyleringsreaksjonene. Hans genfeil i stoffskiftet ble omgått ved «genetisk bypass» ved kosttilskudd. Dette behandlingsopplegget kaller hun «Tim-modellen». Forfatteren presiserer at diett og kosttilskudd er individuelt.»
«Det nye her er genetisk dokumentasjon av stoffskiftefeil. Det er svært få som i dag kan gi en medisinsk behandlingsplan for de «autismesymptomene» som disse stoffskifteforstyrrelsene kan gi. Boken er et friskt innlegg i den pågående debatten om alternativ behandling av barneautisme, og erfaringene fra denne forfatteren og andre foreldre kan være gode nok til å starte forskning på denne behandlingsformen.»
Moren til Tim, Gro Raugland, er tilknyttet Funksjonellmedisinsk Institutt som Helsecoach.
Les hele omtalen her