Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Rødbetjuice før trening bedrer hjernefunksjon. - Funksjonellmedisin
inner-banner

Rødbetjuice før trening bedrer hjernefunksjon.

Forskere ved Wake Forest University har vist at rødbetjuice tilskudd før trening bedrer hjernefunksjonen til eldre.
Studien ble gjennomført som en dobbel blindstudie med rødbetjuice og placebo med et 6 ukers aerobisk treningsprogram med 50 minutters moderat intensiv gange 3 ganger i uken. Funksjonelle hjernenettverk ble undersøkt med funksjonell MR før og etter treningsperioden. I tillegg målte de maksimalt oksygen forbruk.
Gruppen som fikk rødbetjuice viste signifikant bedret strukturel og funksjonell nevroplastisitet og bedret blodsirkulasjon i hjernen.
Rødbeter er rik på nitrat som omdanes til nitrit av bakterier i fordøyelsessystemet. NItrit omdannes til NO som er en antioksidant og som utvider blodårer.
De samme forskerne har tidligere vist at aerobisk trening  bedrer cognitive nettverk og øker den funksjonelle forbindelsen mellom default mode network og frontal executive network.
Les mer her:


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.