fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Forskere finner link mellom ME og ubalanser i tarmen

For første gang, rapporterer Cornell-forskere at de har identifisert biologiske markører av sykdommen ME i tarmbakterier og inflammatoriske mikrobielle midler i blodet.

«Vårt arbeid viser at tarmbakterier i mikrobiomet hos ME pasienter ikke er normal, noe som kan føre til gastrointestinale og inflammatoriske symptomer hos pasientene», sa Maureen Hanson, Liberty Hyde Bailey-professoren ved Institutt for molekylærbiologi og genetikk.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin

«Videre gir vår påvisning av en biologisk abnormitet ytterligere bevis mot det feilaktige konseptet om at sykdommen har en psykologisk opprinnelse.»

Forskerne viser at et overaktivt immunsystem spiller en rolle i kronisk tretthetssyndrom (ME). Symptomer inkluderer tretthet selv etter søvn, muskel- og ledsmerter, migrene og utfordringer med fordøyelse og tarmhelse. Et kjennetegn ved tilstanden er det kan ta uker for å komme seg fra mindre anstrengelser.
Artikkelen fortsetter under

Forskerne sekvenserte områder av mikrobial DNA fra avføringprøver for å identifisere forskjellige typer bakterier. Samlet sett ble mangfoldet av bakterier sterkt redusert, og det var færre bakteriearter kjent for å være antiinflammatoriske hos ME pasienter sammenlignet med friske mennesker, en observasjon også sett hos mennesker med andre autoimmune lidelser som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.
Samtidig oppdaget forskerne spesifikke markører for betennelse i blodet, sannsynligvis på grunn av en lekk tarm som tillater bakterier å komme inn i blodet, sa Giloteaux. Bakterier i blodet utløser en immunrespons som kan forverre symptomene. Les hele studien her
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.