fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Stanford-forskere finner hjerneforandringer knyttet til ME

Forskere har funnet endringer i hjernen til dem som lider av ME og slitenhetsyndrom, som gir konkrete funn på nevrologiske endringer som følge av tilstanden.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Forskere fra Stanford University kan ved hjelp av ny teknologi, nå se forskjeller mellom hjernen til mennesker som lider av ME og slitenhetsyndrom og friske personer. Disse forskjellene inkluderte både en redusert mengde av hvit substans og unormaliteter i høyre hjernehalvdel.

Ifølge en pressemelding fra Stanford Medical Center:

«Det er ikke uvanlig for ME-pasienter å møte mistenkeliggjøring av tilstanden deres, eller til og med mistanke om hypokondri, før de får en diagnose. Unormalitetene som er identifisert i studien kan bidra til å løse disse tvetydighetene»

det sa lederforfatteren Dr Michael Zeineh, assisterende professor i radiologi.
Denne studien viste tre bemerkelsesverdige funn forskere kan bruke til å finne årsaken til denne tilstanden. Det første funnet, en reduksjon i hvit substans i hjernen, som er ansvarlig for å transportere informasjon gjennom hele hjernen, var ikke uventet.
Artikkelen fortsetter under

Forskere finner link mellom ME og ubalanser i tarmen


Kronisk betennelse har en kjent effekt på hvit substans.  En abnormitet i høyre hjernehalvdel hos mennesker som lider av ME var en overraskelse. Dette området, som forbinder pannelappen og tinninglappen, viste en unormalitet med avanserte bildebehandlingsteknikker.
Graden av abnormitet var sterkt korrelert med alvorlighetsgraden av pasientens symptomer. En tredje oppdagelse, fortykkelse av det grå substans på hver ende av den hvite substans, gjør det usannsynlig at disse funnene er tilfeldige. Les artikkelen fra Stanford University her
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? DELTA PÅ ET UFORPLIKTENDE INNTAKSMØTE. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.