Hva kjennetegner de som lykkes med å legge om til et sunt kosthold?

Ny forskning viser at selvkontroll, evne til å nå mål og tankesett er avgjørende for om vi klarer å legge om til et sunnere kosthold. Personer som generelt i livet når sine mål har en tendens til å tenke på matvarer det er viktig å spise – heller enn matvarer de ikke bør spise. De med lavere selvkontroll og dårligere måloppnåelse tenker og fokuserer på matvarer som de virkelig liker – og som de nå ikke kan spise lenger. Altså, fokuset er hva man ikke kan spise heller enn hva man kan spise.

De med høy selvkontroll tenker på matvarer som de liker, men kan enkelt avstå.

Forskerne anbefaler at neste gang du bestemmer deg for å gå på en diett eller forsøke å forbedre helsen din ved å endre kostholdet, så velger du strategier som fokuserer på å inkludere sunne matvarer i kostholdet ditt, og fokuserer spesielt på de sunne matvarer som du virkelig liker å spise. Og ikke fokuserer på de matvarene du ikke kan spise.

Les hele artikkelen her