fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Ny forskning: Probiotika virkningsfullt mot depresjon

Probiotika kan lindre symptomer på depresjon, samt hjelpe mot fordøyelsesplager (IBS), viser forskning fra McMaster University.
I en studie publisert i Medical journal of Gastroenterology, fant forskere fra Farncombe Family Digestive Health Research Institute at to ganger så mange voksne med irritabel tarmsyndrom (IBS) rapporterte forbedringer fra depresjon da de tok et spesifikt probiotika enn voksne med IBS som tok en placebo.
Studien gir ytterligere bevis på at mikrobiota-miljøet i tarmene er i direkte kommunikasjon med hjernen, sa seniorforfatter Dr. Premysl Bercik, hos McMaster og en gastroenterolog for Hamilton Health Sciences.
Les vår omfattende tema-artikkel om mage, tarm og fordøyelsesplager her
«Denne studien viser at bruk av et bestemt probiotika kan forbedre symptomer hos både de med tarmsykdommer og psykiske problemer med IBS. Dette åpner nye muligheter, ikke bare for behandling av pasienter med funksjonelle tarmsykdommer, men også for pasienter med primære psykiatriske sykdommer,» sa han.
IBS er den vanligste gastrointestinale lidelsen i verden, og er svært utbredt i Canada. Det påvirker tykktarmen og pasientene lider av magesmerter, diaré og forstoppelse. De er også ofte rammet av kronisk angst eller depresjon. Les hele saken hos Science Daily her