Resveratrol – som finnes i drueskinn og frø, kan føre til behandling for å forebygge tykktarmskreft, sier Jairam K.P. Vanamala, Professor i matvitenskap, Penn State.
«Kombinasjonen av resveratrol og druefrø-ekstrakt er svært effektiv til å drepe tykktarmskreft- celler,» sa Vanamala.
Forskerne, som rapporterte sine funn nylig sier mye tyder på at funnene kan bane vei for klinisk testing av forbindelsene på humant kolonkreft, som er den nest vanligste kreft hos kvinner og den tredje i menn i USA.
«Vi er spesielt interessert i å målrette stamceller fordi, ifølge kreft- stamcelle teori, er kreft-tumorer drevet av kreft-stamceller,» sa Vanamala. «Kreft-stamceller er i stand til selvfornyelse, celledifferensiering og å opprettholde deres stamcelle-lignende egenskaper, selv etter metastase.»
Når de tas separat i lave doser, er resveratrol og druefrø ekstrakt ikke like effektive som når de kombineres sammen, ifølge forskerne.
Den kombinerte effekten av druefrøekstrakt og resveratrol kan gi oss ledetråder om hvorfor kulturer med en plantebasert diett har en tendens til å ha lavere andel kolonkreft, sier Vanamala.
«Dette resonnerer også godt med at en plantebasert diett som er strukturert slik at personen får litt forskjellige typer planter, forskjellige deler av planten og forskjellige farger av planten,» sa Vanamala. «Dette ser ut til å være gunstig for ikke bare å fremme bakterielt mangfold, men også å forebygge kroniske sykdommer og eliminere tykktarmskreftstamceller.»
Hvis dette er vellykket i menneskelige forsøk, kan forbindelsene tas i lave doser ved hjelp av tilgjengelige tilskudd av druefrøekstrakt og resveratrol, som også finnes i vin.
Men han la til at det fortsatt er mer arbeid å gjøre for å forstå mekanismen bak drue-ekstraktets anti-kreftegenskaper, samt andre fargerike frukter og grønnsaker. Ytterligere undersøkelser vil være rettet mot å finne bestemte anti-kreftforbindelser og bedre forstå hvordan disse forbindelsene fungerer synergistisk for å skape mer effektive forebyggings- og behandlingsstrategier for tykktarmskreft. Les hele forskningsartikkelen her