fbpx

Drueekstrakt kan drepe stamceller i tykktarmskreft

Resveratrol – som finnes i drueskinn og frø, kan føre til behandling for å forebygge tykktarmskreft, sier Jairam K.P. Vanamala, Professor i matvitenskap, Penn State.

«Kombinasjonen av resveratrol og druefrø-ekstrakt er svært effektiv til å drepe tykktarmskreft- celler,» sa Vanamala.
Forskerne, som rapporterte sine funn nylig sier mye tyder på at funnene kan bane vei for klinisk testing av forbindelsene på humant kolonkreft, som er den nest vanligste kreft hos kvinner og den tredje i menn i USA.
«Vi er spesielt interessert i å målrette stamceller fordi, ifølge kreft- stamcelle teori, er kreft-tumorer drevet av kreft-stamceller,» sa Vanamala. «Kreft-stamceller er i stand til selvfornyelse, celledifferensiering og å opprettholde deres stamcelle-lignende egenskaper, selv etter metastase.»
Når de tas separat i lave doser, er resveratrol og druefrø ekstrakt ikke like effektive som når de kombineres sammen, ifølge forskerne.
Den kombinerte effekten av druefrøekstrakt og resveratrol kan gi oss ledetråder om hvorfor kulturer med en plantebasert diett har en tendens til å ha lavere andel kolonkreft, sier Vanamala.
«Dette resonnerer også godt med at en plantebasert diett som er strukturert slik at personen får litt forskjellige typer planter, forskjellige deler av planten og forskjellige farger av planten,» sa Vanamala. «Dette ser ut til å være gunstig for ikke bare å fremme bakterielt mangfold, men også å forebygge kroniske sykdommer og eliminere tykktarmskreftstamceller.»
Hvis dette er vellykket i menneskelige forsøk, kan forbindelsene tas i lave doser ved hjelp av tilgjengelige tilskudd av druefrøekstrakt og resveratrol, som også finnes i vin.
Men han la til at det fortsatt er mer arbeid å gjøre for å forstå mekanismen bak drue-ekstraktets anti-kreftegenskaper, samt andre fargerike frukter og grønnsaker. Ytterligere undersøkelser vil være rettet mot å finne bestemte anti-kreftforbindelser og bedre forstå hvordan disse forbindelsene fungerer synergistisk for å skape mer effektive forebyggings- og behandlingsstrategier for tykktarmskreft. Les hele forskningsartikkelen her

BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? Vi tar kontakt med deg så fort som mulig, innen 24 timer i åpningstiden

Hva er Funksjonell medisin

Funksjonell medisin er persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom og funksjonsnedsettelse. Funksjonell Medisin er en videreutdanning, i regi av den amerikanske organisasjonen IFM,  for leger og annet autorisert helsepersonell med ordinær medisinsk bakgrunn. Leger verden over har nå tatt denne videreutdanningen som har høyeste godkjenning og anbefaling av amerikanske helsemyndigheter. Funksjonellmedisin har spesielt blitt aktualisert gjennom den enorme økningen i kroniske lidelser, som det tradisjonelle helsevesenet har utfordringer med å finne standard behandlingsformer for. 30 % av alle amerikanske offentlige studiesteder for medisin har også Funksjonellmedisin som en del av pensum. Vi ser også at flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.


Funkmed Film from Funksjonellmedisinsk Institutt on Vimeo.