fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Forskere knytter "lekk tarm" til kronisk betennelse og autoimmunitet

Forskere ved Massachusetts General Hospital (MGH) finner hvilken rolle økt tarm-permeabilitet, noen ganger kalt «lekk tarm», spiller i kroniske inflammatoriske tilstander og autoimmune sykdommer.

Regulert av et protein som kalles Zonulin, har forhøyet tarm-permeabilitet vært forbundet med flere kroniske tilstander, inkludert autoimmunitet, metabolske forstyrrelser, neurodegenerative sykdommer og til og med kreft.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
I en artikkel publisert i Annals of the New York Academy of Sciences, skriver Mucosal Immunology and Biology Research Center (MIBRC),  at forskningen viser en direkte sammenheng mellom økt permeabilitet i tarmen (lekk tarm) og kronisk inflammatorisk sykdom.
«Dette er første gang vi har vært i stand til mekanisk å knytte Zonulin til utvikling av en inflammatorisk sykdom,» sier Alessio Fasano, direktør for MIBRC og seniorforfatter av artikkelen.
Artikkelen fortsetter under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp


Fasano, som også er professor ved Harvard Medical School, forklarer at mens noen bruker begrepet «lekk tarm» for å beskrive en rekke helseproblemer som spenner fra gastrointestinale utfordringer til nevrologiske symptomer, foretrekker han begrepet «tap av tarm- barrierefunksjon».
«Med utviklingen av denne modellen for å studere betennelse, vil vi kunne skille vitenskap fra spekulasjoner,»sier han. Les hele artikkelen her
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.