fbpx

Rød løk effektivt mot kreft

«Våre funn viser at løk dreper kreftceller. Løk aktiverer prosesser som får kreftceller til å gjennomgå celledød. De fremmer et ugunstig miljø for kreftceller, og de forstyrrer kommunikasjonen mellom kreftceller, som hemmer vekst.» Sier Engineering professor Suresh Neethirajan i forbindelse med den publiserte forskningen i Food Research International.
Forskerne har også nylig funnet at løk er effektive til å drepe brystkreftceller.
«Løk er fortsatt ikke kjent som superfood. Men de inneholder en av de høyeste konsentrasjonene av quercetin, en type flavonoid. Men også høye mengder anthocyanin, som øker viktige egenskaper hos quercetinmolekyler. Anthocyanin er medvirkende til å gi farge til frukt og grønnsaker, så det er fornuftig at de røde løkene, som har mørkest farge, vil ha mest kreftbekjempende kraft» sa PhD student Abdulmonem Murayyan, studiens hovedforfatter.
«Utvikling av en kjemikalie-fri utvinningsmetode er viktig fordi det betyr at vi kan bruke løkens kreftbekjempende egenskaper i næringsstoffer og i pilleform.»
Mens vi for øyeblikket kan inkludere dette superfoodet i salater og på burgere som et forebyggende tiltak, forventer forskerne at løkekstrakter til slutt vil bli tilsatt matvarer som juice og annen mat og selges i pilleform som en naturlig behandling av kreft. Les den publiserte forskningsrapporten her

Funkmed Film from Funksjonellmedisinsk Institutt on Vimeo.