fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Huset vårt kan gjøre oss syke

Forskere advarer nå om at tapeter og vegger kan være en viktig kilde til sopp som bidrar til giftig luftforurensning. Disse endotoksinene kan sterkt forverre astma og andre tilstander da de er svært betennelsesdrivende.

Studien oppdaget tre typer sopp som lever i husholdningstapeter: Penicillium brevicompactum, Aspergillus versicolor og Stachybotrys chartarum. Når disse soppene vokser i tapet (eller andre steder), kan mykotoksinene lett spre seg i luft og støv og dermed få tilgang til lungene. Som rapportert av NBC News.
«Mugg voksende i bygninger kan gjøre folk syke, spesielt folk som er allergiske mot ulike sopp. Det er også kjent at ulike mugg og sopp produserer mykotoksiner – kjemikalier som kan gjøre oss syke. Det som ikke har vært helt klart, er hvordan mugg vokser i og på vegger eller andre steder i bygninger, som kan gjøre folk syke.
Jean-Denis Bailly fra Universitetet i Toulouse i Frankrike og kolleger testet tre vanlige sopptyper som kan vokse inne i bygninger og fant at mykotoksiner kunne og spre seg i luften under normale forhold. Dessverre gjør mange moderne energieffektive boliger situasjonen verre i stedet for bedre, ved å hindre luften å bevege seg. Apparater som bruker vann, inkludert kaffemaskiner, kan også være skjulte kilder til giftig mugg i hjemmet ditt.
Les videre under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp

Vi har et høyt kvalifisert team med svært erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

 En av vanskelighetene med mugg er at effektene de produserer, er begrenset bare av organene i kroppen din. De kan påvirke omtrent alt. De kan også forverre nesten ethvert helseproblem du allerede har.

Mugg kan også påvirke din mentale og følelsesmessige tilstand. Faktisk er nevrologiske symptomer et kjennetegn for toksisitet i mugg. Men sopp kommer sjelden inn i diagnostisk utredning.
Ethvert område hvor fuktigheten er over 60 prosent, vil føre til vekst av mugg og bakterier, noe som bidrar til å forklare fremveksten av disse giftige mikroberene. Den synergistiske virkningen mellom mugg og bakterier øker og forverrer også betennelsestilstander i kroppen vår.
Studien rapporterer at i Nord-Europa og Nord-Amerika viser så mange som 20-40% bygninger soppvekst som er synlig for det blotte øye. Aspergillus versicolor, en sterk produsent av sterigmatocystin (STG), har blitt funnet i støv, luft og byggemateriale skriver forskerne.
Luftforurensning har fokusert på kjemiske utslipp mer enn disse toksinene, sier forskerne. Effekten av husholdningens luftforurensning og dens innvirkning på mennesker har vært et blind-punkt frem til nå. Ifølge Bailly har energieffektiviseringen gjort at flere hus er isolert for å spare på oppvarming og kjøling. Dette gjør at sopp kan vokse spesielt i fuktige områder, som i bad eller kjøkken. Apparater som er våte, har også en tendens til å utvikle soppvekst. Med denne studien forklarte han at ved måling av innendørsluftkvalitet må vi fremover vurdere – tilstedeværelse av sopp mykotoksiner.
Gramnegative bakterier (Gram-negativ er en klasse bakterier som kjennetegnes ved at de, i motsetning til gram-positive bakterier, ikke lar seg farge blå, men f.eks rød eller rosa) er spesielt uheldige. Når de dør, slipper de sine cellevegger, referert til som lipopolysakkarider eller endotoksiner. Disse endotoksinene kan sterkt forverre astma og andre tilstander da de er svært betennelsesdrivende. Betennelsen de forårsaker kan også påvirke hjernen og andre organer. Les mer om studien her

Vi har et høyt kvalifisert team med svært erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.