Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162
Ingen detekterbar grense for hvor lenge vi kan leve - Funksjonellmedisin
inner-banner

Ingen detekterbar grense for hvor lenge vi kan leve

Ny studie finner ingen bevis for at maksimal levetid har stoppet å øke

Ved å analysere levetiden til de lengste levende individene fra USA, Storbritannia, Frankrike og Japan hvert år siden 1968, fant forskerne ikke noe bevis for en slik grense, og hvis et slikt maksimum eksisterer, har det ennå ikke blitt nådd eller identifisert .
Emma Morano døde i april i fjor. 117 år gammel var den italienske kvinnen den eldste kjente levende menneske. Morano og Jeanne Calment, som ble 122 år, fortsetter å fascinere forskere og har ført dem til å lure på hvor lenge mennesker kan leve. En studie publisert i Nature i oktober i fjor konkluderte med at øvre grense for menneskets alder er toppet på rundt 115 år.
Nå kommer imidlertid en ny studie i Nature av biologene Bryan G. Hughes og Siegfried Hekimi til McGill University til en helt annen konklusjon. Ved å analysere levetiden til de lengstlevende individer fra USA, Storbritannia, Frankrike og Japan hvert år siden 1968, fant Hekimi og Hughes ikke noe bevis for en slik grense, og hvis et slikt maksimum eksisterer, har det ennå ikke blitt nådd eller identifisert, sier Hekimi.
“Vi vet bare ikke hva aldersgrensen kan være. Ved å utvide trendlinjer kan vi vise at maksimale og gjennomsnittlig levetid kan fortsette å øke i overskuelig fremtid, sier Hekimi.  I 1920, for eksempel, kunne den gjennomsnittlige nyfødte kanadier forvente å leve i 60 år; En kanader født i 1980 kunne forvente 76 år, og i dag har forventet levealder økt til 82 år. Maksimal levetid synes å følge samme trend.
Det er umulig å forutsi hva fremtidige levetid for mennesker kan bli, sier Hekimi. Noen forskere hevder at teknologi, medisinske inngrep og forbedringer i levekårene alle kan presse øvre grense videre.
“Det er vanskelig å gjette,” legger Hekimi til. “For tre hundre år siden levde mange mennesker bare korte liv. Hvis vi hadde fortalt dem at de fleste mennesker kanskje lever opptil 100, ville de ha sagt at vi var gale.” Les studien her

Vi har et høyt kvalifisert team med erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Nyeste artikler

Artikler etter kategori


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_39d_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/anders/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2162

Få nyheter fra oss på mail

Registrer deg med ditt navn og e-post for å få nyhetsartikler om ny forskning og kunnskap og oppdateringer fra oss.