Valnøtter kan endre tarmflora og tarmbakterier positivt

En ny studie har funnet ut at valnøtter i kostholdet endrer sammensettingen av bakterier i tarmen, noe som tyder på at valnøtter kan være positivt for helsa.

Forskningen ledet av Lauri Byerley, PhD, RD, forskningsdosent i fysiologi ved LSU Health New Orleans School of Medicine, har funnet ut at valnøtter i kostholdet endrer sammensetningen av bakterier i tarmen, noe som tyder på en ny måte valnøtter kan bidra til bedre helse. Resultatene er publisert i The Journal of Nutritional Biochemistry.

Artikkelen fortsetter under

Hygienehypotesen for autoimmune og allergiske sykdommer styrkes

«Valnøtter har blitt kalt superfood fordi de er rike på omega-3-fettsyre, alfa-linolsyre og fiber, og de inneholder en av de høyeste konsentrasjonene av antioksidanter,» forteller Dr. Byerley. «Nå kan en ekstra superfood-fordel med valnøtter være deres gunstige endringer i tarmmikrobiotaen.»

Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

I valnøtt-spisegruppen i studien endret antall og typer bakterier seg, og det gjorde også bakteriens funksjonelle kapasitet. Forskerne rapporterte også en betydelig økning i gunstige bakterier som Lactobacillus.

«Vi fant at valnøtter i kostholdet økte mangfoldet av bakterier i tarmen, og andre ikke-relaterte studier har forbundet mindre bakterielt mangfold til fedme og andre sykdommer som inflammatorisk tarmsykdom,» sier Byerley. «Valnøtter økte forekomsten av flere bakterier, som Lactobacillus, vanligvis forbundet med probiotika som tyder på valnøtter kan virke prebiotisk.» Prebiotika fremmer antall og aktiviteten til gunstige bakterier.

Artikkelen fortsetter under

Mage, tarm og Fordøyelsesplager

«Tarmen er et voksende forskningsområde, og forskere finner at større bakterielt mangfold kan være forbundet med helsemessige fordeler,» tilføyer Byerley.

Forskerne konkluderer med at ved å legge valnøtter til kostholdet tyder mye på en ny fysiologisk mekanisme for å forbedre helsen. Å spise valnøtter har tidligere også vært assosiert med redusert kardiovaskulær sykdom og forbedret hjernehelse.

Forskningen ble støttet av American Institute for Cancer Research og California Walnut Commission. Les hele studien her. 

Artikkelen fortsetter under

Vårt tilbud

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap og forskning raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant og relevant. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.