fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Neste generasjon probiotika reduser risikoen for bakterielle infeksjoner

Et team av forskere undersøker muligheten for at neste generasjons probiotika – levende bakterier som er gode for helsen din – reduserer risikoen for infeksjon med bakterien Clostridium Difficile etter bruk av bredspektret antibiotika.

«C. difficile forårsaker tusenvis av dødsfall og milliarder av dollar i helsekostnader i USA hvert år. Selv om de fleste pasienter reagerer positivt på antibiotikabehandling, vil opptil 35 prosent komme tilbake for nye bredspektrede antibiotika-behandlinger,» sa Dr. Jennifer K. Spinler, leder for patologi og immunologi ved Baylor College of Medicine, som undersøker mikrobiell genetikk og genomforskning ved Texas Children’s Microbiome Center på Texas Children’s Hospital.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud persontilpasset medisin
C. difficile infeksjoner er den vanligste årsaken til diaré forbundet med bruk av antibiotika. Hvis disse bakteriene forsøker å invadere menneskets tarm, forhindrer de «gode bakteriene», som er flere enn C. difficile, at de ikke vokser og skaper sykdom. Men når en person tar antibiotika, for eksempel for å behandle lungebetennelse, kan antibiotika også drepe de gode bakteriene i tarmen, og åpner en mulighet for at C. difficile vokser til en potensielt livstruende infeksjon.
«Når gjentatte antibiotika-behandlinger ikke eliminerer C. difficile-infeksjoner, anvender noen pasienter fekal mikrobiometransplantasjon – overføring av fecal materiale fra en sunn donor – som behandler sykdommen, men kan også ha negative bivirkninger, sier Spinler. «Vi ønsket å finne en alternativ behandling, en profylaktisk strategi basert på probiotika som kunne bidra til å forhindre C. difficile fra å trives i første omgang.»
Artikkelen fortsetter under

«Probiotika brukes til å behandle en rekke sykdommer, men kliniske studier har hatt variable kliniske resultater, og beskyttende mekanismer er dårlig forstått. Denne studien gir viktige ledetråder om hvorfor klinisk effekt kan sees hos noen pasienter behandlet med en probiotisk bakterie, men ikke med andre, sier seniorforfatter Dr. Tor Savidge, professor i patologi og immunologi og pediatri ved Baylor og Texas Children’s Microbiome Center.
De har nå testet muligheten for at en probiotika L. reuteri, som er kjent for å produsere antibakterielle forbindelser, kan bidra til å forhindre C. difficile fra å etablere et mikrobielt samfunn.
Spinler og Savidge etablerte et samarbeid med Dr. Robert A. Britton, professor i molekylær virologi og mikrobiologi ved Baylor og medlem av Dan L Duncan Comprehensive Cancer Center.

Vi har et høyt kvalifisert team med erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

«Ved hjelp av vår modell viste vi at L. reuteri reduserte byrden av C. difficile-infeksjon i et komplisert tarmsamfunn,» sa Britton.» For å oppnå sin fordelaktige effekt krever L. reuteri glyserol og omdanner det til det antimikrobielle reuterin.»
I litteraturen rapporteres reuterin som et bredspektret antibiotika; Det påvirker veksten av et bredt utvalg av bakterier når de testes individuelt i laboratoriet. Det som var spennende i denne studien er at reuterin ikke hadde en bredspektret effekt.
«Jeg antok at reuterin hadde en antibakteriell effekt på flere forskjellige typer bakterier, men det påvirket bare C. difficile og ikke de gode bakteriene, noe som var spennende fordi det har store implikasjoner for en forebyggende strategi,» sier Spinler.
«Selv om disse resultatene er tidlige, gir de grunnlag for å videreutvikle behandlinger kombinert av L. reuteri og glyserol for å forhindre C. difficile-infeksjon,» sa Dr. Jennifer Auchtung, direktør ved Baylors Alkek-senter for Metagenomics og Microbiome Research og assisterende professor i molekylær virologi og mikrobiologi ved Baylor.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
I fremtiden kan denne potensielle behandlingen gis til pasienter før de tar antibiotika som er kjent for å forstyrre normale tarmmikrober. L. reuteri / glyserolblandingen vil bidra til å opprettholde den sunne Tarm-mikrobiotaen. Les studien her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.