fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Periodisk fasting og tarmen kan være avgjørende for optimal hjertehelse

Douglas Seals, PhD, ved University of Colorado Boulder, peker på blant annet periodisk fasting, høy-intensiv trening og tarmhelse som viktigste faktorer for optimal hjertehelse.

Hjertesykdom er fortsatt den viktigste dødsårsaken i USA, og alderdom er den største og mest uunngåelige risikofaktoren. Så hva, om noe, kan vi gjøre for å holde hjertene og arteriene så sunne som mulig så lenge som mulig?
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Ledende hjerteforskere har nylig vært samlet på New Frontiers og Old Friends-konferansen for å diskutere den nyeste forskningen som tar sikte på å løse dette spørsmålet.
Keynote-speaker Douglas Seals, PhD, ved University of Colorado Boulder, legger frem det vi nå vet og den lovende forskningen som kan bekjempe kardiovaskulær aldring i sin presentasjon «Strategier for optimal hjertehelse.»
«Regelmessig aerob trening og å spise et sunt kosthold er nøkkelen til sunn vaskulær aldring, og funnene som underbygger den konklusjonen er tydelige, sier Seals. Imidlertid er ofte dette forebyggende helsearbeidet ikke alltid ivaretatt.
Artikkelen fortsetter under

Cellemekanisme kan være avgjørende for utvikling av inflammatorisk tarmsykdom


Stivning i de store arteriene og dysfunksjon i cellene som strekker blodkar (endotelceller) er kjennetegn ved hjerte-og karsykdommer og er ofte forårsaket av oksidativt stress og betennelse. Mens diett og mosjon sannsynligvis undertrykker oksidativt stress og betennelse, utforsker forskerne mange nye terapier som også ser ut til å være virkningsfulle.
Han anbefaler blandt annet disse strategiene for optimal hjertehelse:

  • Høy intensitet intervall trening.
  • Periodisk fasting.
  • Begrense Natrium-inntak.
  • Optimalisere tarmhelse ved å bruke prebiotika som forbedrer situasjonen til tarmmikrobiotaen.

Artikkelen fortsetter under

Hjertefeil er forbundet med mangel på viktige tarmbakterier


Forskerne vil videre også se på de spesifikke endringene som forekommer i kardiovaskulærsystemet ved aldring, som øker risikoen for å utvikle kardiovaskulær sykdom og andre vanlige tilstander ved aldring som kognitiv dysfunksjon. De vil se på nye områder av mekanistisk forskning innen kardiovaskulær aldring, inkludert rollen til mitokondriell dysfunksjon og endringer i tarmmikrobiota og tarm-avledede metabolitter. Les mer om studien publisert i Science Daily.
 
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap og forskning raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant og relevant. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.