fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Ny studie: Mandler kan være godt for kolesterolet

Å spise mandler regelmessig kan bidra til å øke nivåene av HDL-kolesterol, som mange mener er det gode kolesterolet, samtidig som det forbedrer måten det fjerner annet kolesterol fra kroppen, ifølge forskere ved Penn State.

Penny Kris-Etherton, professor i ernæring ved Penn State, sa at studien, publisert i Journal of Nutrition, bygger på tidligere undersøkelser av effekten av mandler på kolesterolsenkende dietter.
«Det er mye forskning der ute som viser en diett som inkluderer mandler senker lavdensitetslipoprotein, eller LDL-kolesterol, som er en viktig risikofaktor for hjertesykdom,» sa Kris-Etherton. «Men ikke så mye var kjent om hvordan mandler påvirker HDL-kolesterol, som regnes som godt kolesterol og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom.»
Artikkelen fortsetter under
Snip20170812_9
Forskerne ønsket å se om mandler ikke bare kunne øke nivåene, men også forbedre funksjonen av HDL-kolesterol, som virker ved å samle kolesterol fra vev, som arteriene, og bidra til å transportere det ut av kroppen.
Kris-Etherton sier at mens mandler ikke vil eliminere risikoen for hjertesykdom, kan de være et smart valg i en sunn diett. Hun la til at i tillegg til deres hjerte-sunne fordeler, gir mandler også en dose godt fett, vitamin E og fiber.
Artikkelen fortsetter under

Hjertefeil er forbundet med mangel på viktige tarmbakterier


«Hvis folk innlemmer mandler i kostholdet, bør de forvente flere fordeler, inkludert de som kan forbedre hjertehelse,» sa Kris-Etherton. «De er ikke en kur, men når de spises i moderasjon – og spesielt når de spises i stedet for mat av lavere ernæringsmessig verdi – er de et godt tillegg til et allerede sunt kosthold.» Les hele studien her

Vi har et høyt kvalifisert team med erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.