fbpx

Behandling av Autoimmune Sykdommer med bakterier

Tarmbakterier kan bidra til å behandle autoimmune sykdommer, som MS, Chrons og revmatisme, rapporterer forskere ved Mayo Klinikken i en studie.

Forskerne fra det verdenskjente sykehuset, sammen med kollegaer ved University of Iowa, rapporterer at en menneskelig tarmmikrobe som er oppdaget ved Mayo Clinic, kan bidra til å behandle autoimmune sykdommer, som for eksempel multippel sklerose.

Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Mens probiotika har blitt brukt i årtusener, er det lite data som viser hvordan en bakterie kan virke mot en sykdom utenfor tarmkanalen. Forskerteamet testet tarmmikrobielle prøver fra pasienter med MS. Av tre bakteriestammer oppdaget de at en mikrobe, Prevotella histicola, effektivt undertrykte immunforsvaret i den prekliniske modellen av MS.

Artikkelen fortsetter under

Tarmbakterier og alder bidrar til utvikling av multippel sklerose (MS)

bakterier som legemiddel

“Dette er en tidlig oppdagelse, men som baner vei for videre studier,” sier Joseph Murray, M.D, en Mayo Clinic gastroenterolog og forfatter av artikkelen.

“Hvis vi kan bruke mikroberene som allerede er i menneskekroppen for å behandle menneskesykdom utenfor selve tarmen, kan vi være på vei mot en ny epoke innen medisin. Vi snakker om bakterier som legemiddel.”

Teamet konkluderer med at i fremtiden kan denne typen tarmmikrober spille en viktig rolle i behandling av MS og andre Autoimmune Sykdommer.

Artikkelen fortsetter under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp

“Nylige MS-mikrobiomestudier har vist at mangelen på Prevotella-slekten hos pasienter med sykdommen og en økning når pasientene opplevde bedring”, sier Ashutosh Mangalam, Ph.D.,  forfatter og assisterende professor i patologi ved University of Iowa Carver College of Medicine, og hovedforsker av studien. “Og det er ikke bare for MS, fordi dette kan ha en lignende modulerende effekt på andre nevrologiske og autoimmune sykdommer.” Les studien her

Artikkelen fortsetter under

Vårt tilbud

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap og forskning raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant og relevant. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.