fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Fasting kan utløse regenerering av ødelagte stamceller og immunsystem

En studie publisert i Stem Cell viser at sykluser med fasting ikke bare beskytter mot immunsystemskader men også induserer regenerering av immunsystemet og endrer stamceller fra en sovende tilstand til en tilstand av selvfornyelse.

I studier har lange perioder med ikke å spise signifikant senket nivået av hvite blodlegemer. Endring av signalveiene for hematopoietiske stamceller, som er ansvarlige for generering av blod og immunsystem, viste forskningen.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud persontilpasset medisin
Studien har store implikasjoner for forståelse av helse og aldring, hvor immunsystemets svekkelse bidrar til økt sensitivitet for sykdom når vi blir eldre. «Vi kunne ikke forutsi at fasting ville ha så en bemerkelsesverdig effekt i å fremme stamcellebasert regenerering av det hematopoietiske systemet,» sier forfatter Valter Longo, Edna M. Jones professor i gerontologi og biologiske vitenskap ved USC Davis-skolen av Gerontology, og direktør for USC Longevity Institute.
Les videre under

«Når du ikke spiser og faster, forsøker systemet å spare energi, og en av tingene du kan gjøre for å spare energi er å resirkulere mange immunceller som ikke er nødvendige, spesielt de som er skadet,» sa Longo. «Det vi begynte å merke i både vårt menneskelige arbeid og dyrearbeid er at antall hvite blodlegemer går ned ved fasting. Så når du spiser igjen, kommer blodcellene tilbake. Så vi begynte å tenke, vel, hvor kommer det fra?»
Artikkelen fortsetter under

Studie viser at fasting kan hindre utvikling av MS og autoimmune sykdommer


Fasting tvinger kroppen til å forbruke glukose, fett og ketoner, men bryter også ned en betydelig del hvite blodlegemer.
Under hver fastesyklus induserer denne nedgangen av hvite blodlegemer forandringer som utløser stamcellebasert regenerering av nye immunsystemceller. Spesielt har langvarig fasting redusert enzymet PKA, en effekt som tidligere ble oppdaget av Longo-teamet, for å forlenge levetiden i enkle organismer, og som har vært knyttet i annen forskning til regulering av stamcellers selvfornyelse. Fasting senker også nivåene av IGF-1, et vekstfaktorhormon som Longo og andre har knyttet til aldring, svulstprogresjon og kreftrisiko.
Artikkelen fortsetter under

Fasting beskytter også mot toksisitet i en klinisk studie hvor en liten gruppe pasienter fastet i en 72-timers periode før kjemoterapi: «Mens kjemoterapi sparer liv, forårsaker det betydelig skade på immunsystemet Resultatene av denne studien tyder på at fasting kan redusere noen av de skadelige effektene av kjemoterapi, sier medforfatter Tanya Dorff, assisterende professor i klinisk medisin på USC Norris Comprehensive Cancer Center og Hospital. «Flere kliniske studier er nødvendig, og en slik kostholdsintervensjon bør bare gjennomføres under veiledning av en lege.»
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
«Vi undersøker muligheten for at disse effektene gjelder for mange forskjellige systemer og organer, ikke bare immunforsvaret,» sa Longo, hvis laboratorium er i ferd med å gjennomføre videre undersøkelser av kontrollerte kostholdsintervensjoner og regenerering av stamceller i både dyr og kliniske studier. Les studien her

Vi har et høyt kvalifisert team med erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske helsemyndigheter. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.