Historien om Tim som var Autist

TV-Helse har laget en reportasje om den tidligere autisten Tim, som gjennom omfattende tiltak opplever stor forbedring fra tilstanden.

TV-helse skriver “Tim ble diagnosert med barneautisme og ADHD ved Glenne regionale senter for autisme som 6-åring. I Norge idag er det ikke noe anerkjent behandlingsform for autisme, og Tim ble bare verre og verre. Nå er Tim 12 år, går i 6. klasse og lever som alle andre gutter på hans alder. Denne positive utviklingen skyldes blant annet endring i kosthold, vitamintilskudd og genetisk bypass.” Se reportasjen her

Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Tims mor Gro Raugland, som selv er spesialpedagog, har skrevet bok om historien til Tim. Og Legeforeningen sitt fagtidsskrift Tidsskriftet har nylig omtalt boken om Tim som ble behandlet av sin egen mor med metoder som tidligere ikke har blitt benyttet i Norge.

De skriver «Raugland, spesialpedagog, har skrevet om sin sønn Tim, hans vei inn og ut av barneautisme og AD/HD. Problemene startet i treårsalderen med lungebetennelse. Glenne regionale senter for autisme bekreftet hans diagnoser.»

 

«Hun beskriver alle medisinske utredninger, funn og behandlinger fra han var ni år frem til i dag, nå en frisk og normal 11-åring både i skolesammenheng og sosialt. Hjelperessursene er trukket tilbake. Han hadde ikke psykiske diagnoser, men stoffskiftefeil.»

Tim har gjennom prosessen fått oppfølging ved Funksjonellmedisinsk Institutt.

Artikkelen fortsetter under

Boka om Tim som ble behandlet frisk fra Austisme med fin omtale fra legeforeningen

Artikkelen fortsetter under

Vårt tilbud

Vi har et høyt kvalifisert team med erfarne leger. BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING FOR Å AVKLARE HVORDAN VI KAN HJELPE DEG.

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere av de mest prestisjefylte sykehusene i verden som Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne avdelinger for Funksjonell medisin.  Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.