fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Amerikanske forskere finner endringer i tarmen hos de med kronisk tretthetssyndrom

«Våre funn gir ytterligere bevis som strider mot den latterlige ideen om at sykdommen er av psykologisk opprinnelse.» sier forskerne.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen
For første gang rapporterer forskere om biologiske markører for sykdommen i tarmbakterier og inflammatoriske mikrobielle funn i blodet.
Kronisk utmattelsessyndrom har av mange blitt mystifisert som en tilstand hvor normal anstrengelse fører til tretthet som ikke lindres av hvile. Det er ingen kjente utløsere, og diagnose krever lange tester.  Nå, for første gang, rapporterer forskere ved Cornell University at de har identifisert biologiske markører for sykdommen i tarmbakterier og inflammatoriske mikrobielle funn i blodet.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

I en studie som ble publisert i publikasjonen Microbiome, beskriver teamet hvordan de har diagnostisert kronisk utmattelsessyndrom (ME / CFS) hos 83 prosent av pasientene gjennom avføringstester og blodprøver, og fører oss et skritt nærmere mot forståelse av årsakene til sykdommen.
«Vårt arbeid viser at tarmbakterier og mikrobiomet hos pasienter med kronisk tretthetssyndrom ikke er normalt, noe som kanskje fører til gastrointestinale og inflammatoriske symptomer», sa Maureen Hanson, Liberty Hyde Bailey-professor ved Institutt for molekylærbiologi og genetikk på Cornell og studiens seniorforfatter.

«Videre gir våre funn ytterligere bevis som strider mot den latterlige ideen om at sykdommen er av psykologisk opprinnelse.»

Artikkelen fortsetter under

«Hvis vi får en bedre forståelse for hva som skjer med disse tarmmikrobene kan kanskje klinikere vurdere å bytte diett, ved hjelp av prebiotika som kostfiber eller probiotika for å behandle sykdommen»

sier Ludovic Giloteaux, en postdoktoral forsker og medforfatter av studien.
Forskerne sekvenserte områder av mikrobial DNA fra avføringen for å identifisere ulike typer bakterier. Samlet sett var mangfoldet av bakterier sterkt redusert, og det var færre bakteriearter kjent for å være antiinflammatoriske hos ME / CFS-pasienter sammenlignet med friske mennesker, en observasjon også sett hos mennesker med Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Kronisk tretthet, slitenhet og ME


Samtidig oppdaget forskerne spesifikke markører for betennelse i blodet, sannsynligvis på grunn av en lekk tarm som tillater bakterier å komme inn i blodet.
Bakterier i blodet kan utløse en immunrespons som kan forverre symptomene.

Sammenhengen mellom "lekk tarm", inflammasjoner og autoimmunitet


I fremtiden vil forskergruppen studere virus og sopp i tarmene for å se om en av disse eller sammen med bakterier kan forårsake eller bidra til sykdommen. Les studien her
Uttalelsene til studiens ledelse er hentet fra artikkel i MedicalXpress.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNINGSSAMTALE. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Artikkelen fortsetter under

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.