fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Brokkoli bidra til å tette en "lekk tarm"

Brokkoli kan bidra til å bedre en lekk tarm tilstand, i følge Gary Perdew, Professor i Agricultural Sciences, Penn State. Han legger til at andre grønnsaker, som spirer og blomkål, også kan ha lignende tarmhelsegenskaper.

Det er mange gode grunner til at vi skal utforske tarmhelse, og hvis du har problemer med en lekk tarm og betennelse, kan det føre til andre tilstander som leddgikt og hjertesykdom.» sa Perdew. «Å holde tarmen frisk og sørge for god barrierefunksjon slik at du ikke får lekk tarm, vil gi svært stor helsegevinst.»
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Tarmbarrierefunksjonen betyr at mage-tarmkanalen bidrar til å beskytte tarmene fra giftstoffer og skadelige mikroorganismer, samtidig som næringsstoffene kan passere inn i systemet, sa han.
Ifølge Perdew kan nøkkelen til prosessen være en reseptor i tarmen kalt Aryl-hydrokarbonreseptor, eller AHR. Reseptoren hjelper kroppen til å regulere reaksjonen på miljøforurensninger.
Artikkelen fortsetter under

Forskerne, som publiserte funnene i Journal of Functional Foods, antyder at krusifurøse grønnsaker – som brokkoli og kål – inneholder en organisk kjemisk forbindelse kalt indolglukosinolater som bryter ned andre forbindelser, inkludert indolokarbazol – ICZ – i magen.
Artikkelen fortsetter under

Når ICZ binder seg til og aktiverer Aryl-hydrokarbonreseptoren (AHR), bidrar det til å opprettholde en sunn balanse i tarmfloraen og immunsystemet, og forbedrer barrierefunksjonen, ifølge forskerne. Dette kan bidra til å forebygge sykdommer, som for eksempel ulike kreftformer og Crohns sykdom, forårsaket av betennelse i tarmen. Les studien her
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.