fbpx

Hvordan betennelser som eksem i huden oppstår.

Forskere fra Johns Hopkins oppdager en viktig underliggende immunmekanisme som forklarer hvorfor huden vår blir betent som ved atopisk dermatitt, mer kjent som eksem.

Studien ble publisert i Cell Host & Microbe. Toksinproducerende bakterier på overflaten av huden vår fremkaller et protein som forårsaker at våre egne celler reagerer og forårsaker betennelse.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
«Vår hud er dekket av bakterier som en del av vårt normale hudmikrobiom og fungerer som en barriere som beskytter oss mot infeksjon og betennelse. Men når barrieren er ødelagt, forårsaker den økte eksponeringen for visse bakterier problemer,» sier Lloyd Miller , MD, Ph.D., professor i dermatologi ved Johns Hopkins University School of Medicine.
Bakteriene Staphylococcus aureus, eller S. aureus, er et viktig menneskepatogen og den vanligste årsaken til hudinfeksjoner hos mennesker. Miller sier at «20 til 30 prosent av den amerikanske befolkningen har S. aureus som bor på deres hud eller i nesen, og over tid kommer opp mot 85 prosent av menneskene i kontakt med den.
Artikkelen fortsetter under

Eksem er en inflammatorisk hudsykdom som påvirker 20 prosent av barn og ca 5 prosent av voksne. Nitti prosent av pasienter med eksem har unormale mengder S. aureus-bakterier på sin betente hud. »
«Vi vet egentlig ikke hva som forårsaker atopisk dermatitt, og det er ikke mange gode behandlinger for det,» sier Miller. Så hans team forsøker å lære mer om hvordan tilstanden oppstår i håp om at nye behandlinger kan utvikles.
Artikkelen fortsetter under

SAMMENHENGEN MELLOM LEKK TARM, INFLAMMASJONER OG AUTOIMMUNITET


«Vi er veldig glade for disse resultatene, da det for øyeblikket bare er en eneste biologisk behandling som målretter mot en inflammatorisk mekanisme i atopisk dermatitt på markedet. Det er mange pasienter som responderer dårlig på eksisterende behandling, så det ville være bedre om det var biologiske behandlingstilbud på markedet som retter seg mot alternative mekanismer involvert i betennelse i huden, sier Miller. Les studien her.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.