fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Nye viktige mekanismer funnet ved nevrodegenerative lidelser

Nye mekanismer for celledød er nå oppdaget, som kan være involvert i nevrodegenerative tilstander, som Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom.

Forskere ved King’s College London har oppdaget nye mekanismer for celledød, som kan være involvert i svekkende nevrodegenerative forstyrrelser, som Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisinDenne nye forskningen, publisert i Current Biology, kan føre til nye terapeutiske tilnærminger for behandling eller forsinkelse av utviklingen av neurodegenerative tilstander. Mange nåværende behandlinger for nevrodegenerative tilstander har som mål å øke celleklarasjonen, noe som kan forverre i stedet for å forbedre nevrodegenerative symptomer, noe som gjør behovet for nye behandlingsstrategier stort.
Nevrodegenerative tilstander karakteriseres av et progressivt tap av hjernefunksjon, slik at pasientene begynner å miste kontroll over bevegelse, balanse, minne og tale – en tilstand som ligner på hva som skjer når folk har sterk alkoholforgiftning.
Forskerne har nå funnet ut at i denne tilstanden blir nervceller i visse områder av hjernen stanset og kan ikke lenger fjerne toksiner eller gamle og dysfunksjonelle hjerneceller, noe som er en naturlig  prosess kjent som autofagi.
Les mer i vår artikkel om Autofagi og hva du kan gjøre for å utløse denne viktige funksjonen.

Autofagi kan være svært viktig for helsa og hvor lenge vi kan leve.


Autofagi sørger for at hjernen bryter ned cellulært avfall til elementære biter, som deretter resirkuleres og brukes til å konstruere nye og renovere gamle hjerneceller. En vedvarende lav autofagi betyr at nervecellene ikke klarer å «rense» hjernen, og dette resulterer i en oppbygging av toksiner. I hovedsak blir cellene forvirret og begynner å utstøte viktige indre komponenter, noe som fører til tap av funksjon og til slutt celledød.
Fasting kan utløse og øke autofagi. Les mer om dette i vår artikkel om fasting og autofagi.

Hva forskerne sier om hvordan periodisk fasting kan gi et lengre og sunnere liv


Denne nye innsikten i hvordan nerveceller kan dø av «selvspising» har viktige implikasjoner for terapeutiske tilnærminger.
Dr Manolis Fanto, IoPPN, King’s College London, seniorforfatter av studien sier:

«Autofagi er viktig for alle degenerative nevrologiske tilstander, og funnene fra vår studie viser hvordan blokkering av autofagi dreper nervceller på en ny måte, som ikke er beskrevet tidligere.»

Les mer om studien i Science Daily her
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.