fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Tarmbakterier og alder bidrar til utvikling av multippel sklerose (MS)

Forskere ved Rutgers Robert Wood Johnson Medical School publiserte en studie som tyder på at tarmbakterier i ung alder kan bidra til MS-sykdomsutbrudd og progresjon.

Denne studien tyder på at tarmbakterier er en risikofaktor som utløser MS-sykdomsutvikling. Studien ble publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences, utført av Sudhir Yadav PhD i nevroimmunologi i laboratoriene til Drs. Kouichi Ito, professor i nevrologi, og Suhayl Dhib-Jalbut, professor og leder av nevrologi.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Studien viste en sammenheng mellom tarmbakterier og MS-lignende sykdom, som var mer fremtredende i en yngre alder, når MS også er mer utbredt. De yngre individene var mer tilbøyelige for å utvikle MS enn de eldre. Alder sammen med tarmbakterier og MS-risiko-gener fører sammen til å utløse sykdom.
Denne studien er også den første som identifiserer mekanismer hvor tarmbakterier utløser forandringer i immunsystemet som ligger til grunn for MS-progresjon.
Les videre under

«Funnene kan ha terapeutiske implikasjoner ved å redusere MS-progresjonen ved å manipulere tarmbakterier,» sier Suhayl Dhib-Jalbut, direktør for Rutgers-Robert Wood Johnson Center for Multiple Sclerosis.
Fremtidig forskning kan føre til eliminering av skadelige tarmbakterier som kan forårsake MS-progresjon, eller omvendt forbedrer gunstige bakterier som beskytter mot sykdomsprogresjon. Les studien her
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.