Forskere viser hvordan astma kan begynne i tarmen

En studie fra USA med ny potensielt svært viktig kunnskap viser at risiko for Astma involverer mikrober som finnes i tarmen – og ikke bare gener.

Mikrobiom-epidemiolog Anita Kozyrskyj ledet et forskerteam som fant at kaukasiske babygutter født av gravide mødre med astma – som vanligvis har høyeste risiko for å utvikle astma i tidlig barndom – hadde mange også et tarmmikrobiom (samlingen av mikrober som lever i tarmen) med spesifikke egenskaper ved tre til fire måneders alder.

«Vi så en betydelig reduksjon av mikrober kalt Lactobacillus i kaukasiske baby-gutter født av gravide kvinner som hadde astma, og dette var spesielt tydelig hvis astmatisk mor hadde allergier eller var overvektig,»

sa Kozyrskyj, senior forfatter av studien og en av verdens ledende forskere på tarmmikrobiomet – altså samfunnet av mikroorganismer eller bakterier som lever i fordøyelseskanaler hos mennesker.

Artikkelen fortsetter under.

Sykehuset rangert som #2 i USA gjør som Funksjonellmedisinsk Institutt i Norge

Disse funnene gir det første indikasjonene på at mors astma under graviditeten kan være assosiert med endringer i et spedbarns tarmmikrobiom, ifølge Kozyrskyj.

«Vår oppdagelse, med mer forskning, kan til slutt føre til en forebyggende tilnærming som involverer å endre tarmmikrobiomet hos spedbarn for å redusere risikoen,»

Studien viste også at mors astma hadde en innvirkning på jente-babyer sin tarmbakterieprofil, men på en annen måte.

«jente-babyer har høyere mengder bakterier i familien Bacteroidaceae, noe som er viktig for å opprettholde tarmslimhinnen som beskytter tarmcellene mot skade fra skadelige stoffer,»

sa Kozyrskyj.

«Vi spekulerer på at dette kan beskytte jenter fra å utvikle astma tidlig i livet.»

Og hun avsluttet med at:

«Gitt ny forskning knyttet til tarmmikrobiomet ved astma og allergi, er vi glade for at resultatene våre har avdekket et nytt funn som eventuelt kan bidra til forebygging av astma i barndommen.»

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.

Det er en jungel av helse- og kostholdsråd i media og sosiale medier. Vi i Funksjonellmedisinsk Institutt har gjennom mange år og tusenvis av kunder erfart at kunnskap kan være avgjørende for at vi skal kunne ta gode valg for helsa vår og ha muligheten til å leve et langt liv med god helse.

På lik linje med Cleveland Clinic i USA, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning om kroppen, mat og helse sammen med muligheten til personlig oppfølging av leger og helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre tilknyttede leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikkenog Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.