fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Melkesyrebakterier kan beskytte mot influensa

Melkesyrebakterier, som ofte brukes som probiotika for å forbedre fordøyelsessystemet, kan gi beskyttelse mot ulike typer av influensa A-virus, ifølge en ny studie.

Studien er ledet av forskere ved Georgia State Universitetet.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Influensavirus kan potensielt forårsake alvorlig respiratorisk sykdom hos mennesker. Selv om vaksiner for sesonginfluensavirus er lett tilgjengelige, forårsaker influensavirusinfeksjoner tre til fem millioner livstruende sykdommer og 250.000 til 500.000 dødsfall over hele verden under epidemier. Pandemisk utbrudd og luftoverføring kan raskt forårsake alvorlig sykdom og kreve mange flere menneskeliv over hele verden. Dette skjer fordi nåværende vaksiner er effektive bare når vaksinestammer og sirkulerende influensavirus er godt tilpasset.
Influensa A-virus, som infiserer mennesker, fugler og griser, har mange forskjellige subtyper basert på hemagglutinin (HA) og neuraminidase (NA) proteiner på overflaten av viruset. Det er identifisert 18 forskjellige HA og 11 forskjellige NA-subtype-molekyler, noe som indikerer en rekke kombinasjoner av HA og NA-influensavirus. Som et resultat av dette er det viktig å finne måter å gi bred beskyttelse mot influensavirus, uavhengig av virusstammen.
Artikkelen fortsetter under

SAMMENHENGEN MELLOM LEKK TARM, INFLAMMASJONER OG AUTOIMMUNITET


Blant annet fermenterte grønnsaker inneholder en rekke melkesyrebakterier, som har en rekke helsemessige fordeler i tillegg til å bli brukt som probiotika. Studier har funnet at enkelte melkesyrebakteriestammer gir delvis beskyttelse mot bakterielle infeksjonssykdommer, slik som Streptococcus pneumoniae, samt forkjølelse- og influensavirus.
Denne studien undersøkte de antivirale beskyttende virkningene av en  stamme av melkesyrebakterier, Lactobacillus casei DK128 (DK128), et lovende probiotika fra fermenterte grønnsaker, på influensavirus.
Artikkelen fortsetter under

Fremtidsmedisin og Fremtidens helseteknologi

Hos oss tar vi hensyn til at alle mennesker er unike. Derfor får du som medlem muligheten til å utforske din egen kropp og helse gjennom tilgang til vår egenutviklede helseforbedringsplattform, MinSide. Her kan du utvikle planen for din helsereise og på både mobil, ipad og PC få tilgang til alle dine egne data løpende for å tracke helsedata, progresjonen og fremgang. Les mer om oss her.

«Vår undersøkelse gir tydelige funn om at melkelsyrebakterier potensielt kan administreres via en nesespray som et profylaktisk middel mot ikke-spesifikke influensavirusinfeksjoner.»
Studiens resultater tyder på at forbehandling med melkesyrebakterier, kan gi beskyttende immunitet mot et bredt spekter av primære og sekundære influensa A-virusinfeksjoner.
Studien er finansiert av National Institute of Allergy and Infectious Diseases og National Institute of National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases of the National Institutes of Health og the United States Department of Defense. Les studien her.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.