fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Vitamin D kan bidra til å forhindre betennelser og autoimmunitet

Opprettholde tilstrekkelig vitamin D-nivåer kan bidra til å forhindre utbrudd av betennelsessykdommer som reumatoid artritt, viser ny forskning ledet av Universitetet i Birmingham.

Forskerne konkluderte med at dersom vitamin D skal brukes hos pasienter med revmatoid artritt, kan klinikere kanskje foreskrive mye høyere doser enn i dag, eller gi en behandling som også korrigerer vitamin D-følsomheten til immunceller i leddet.
I tillegg til sine veletablerte egenskaper for skjelettet, er vitamin D en potent modulator av immunsystemet. Spesielt kan vitamin D undertrykke betennelse i autoimmune sykdommer som reumatoid artritt. Pasienter med revmatoid artritt og autoimmune sykdommer mangler ofte vitamin-D og bør ta tilskudd.
Studien ble nylig publisert i Journal of Autoimmunity.
Dr Louisa Jeffery, ved University of Birmingham, sa: «Vår forskning indikerer at opprettholdelse av tilstrekkelig nivå av vitamin D kan bidra til å forhindre utbruddet av betennelsessykdommer som reumatoid artritt. Ekstern link til studien her.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.