fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Vitamin B3 Niacin som en ny mulig behandling av soppinfeksjoner

Forskere har identifisert vitamin B3 som en ny potensiell antifungal behandling. Infeksjoner av gjærsoppen Candida albicans representerer et betydelig folkehelseproblem.

Et team av forskere fra Institutt for immunologi og kreft ved University of Montreal (IRIC) har identifisert vitamin B3 Niacin som en potensiell antifungal behandling.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Studien ble ledet av IRICs hovedforskere Martine Raymond, Alain Verreault og Pierre Thibault.
Mens behandlingsalternativer av gjærsoppen er tilgjengelige, kan effekten bli kompromittert av fremveksten av resistente stammer.
Den nye studien viser at et Candida albicans-enzym, kjent som Hst3, er avgjørende for gjærsopens vekst og overlevelse. Forskere fant at genetisk eller farmakologisk inhibering av Hst3 med niacinamid, en form for vitamin B3, sterkt reduserte C. albicans virulens i en musemodell. I tillegg forhindret niacinamid veksten av andre patogene Candida-arter og Aspergillus fumigatus (et annet humant patogen), og demonstrerte dermed de brede antifungal egenskapene til niacinamid.
Artikkelen fortsetter under

«Det er et presserende behov for å utvikle nye terapier for å drepe C. albicans fordi det er en av de viktigste årsakene til sykehusinfeksjoner og er forbundet med høy dødelighet,» forklarer Martine Raymond, som også er professor ved University of Montreals Institutt for biokjemi. «Selv om mange problemer fortsatt skal undersøkes, er resultatene av studien svært spennende, og de utgjør et viktig første skritt i utviklingen av nye terapeutiske midler for å behandle soppinfeksjoner uten store bivirkninger for pasientene.» Les hele studien her.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.