Prebiotika og probiotika kan være effektivt mot eksem.

Studie finner at tarmmikrobiomet er sentralt i utviklingen av atopisk eksem – og foreslår at bruk av probiotika eller prebiotika for å korrigere mikrobielle ubalanser i tarmen kan bidra til å forebygge eller behandle tilstanden.

En omfattende gjennomgang av kliniske studier av probiotika og prebiotika, gitt separat eller kombinert, og faktorer som påvirker deres effekt, er publisert i Pediatric Allergy, Immunology, and Pulmonology.

Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Eishika Dissanayake, MBBS og Naoki Shimojo, MD, PhD, Graduate School of Medicine, Chiba University, Japan, diskuterer den nyeste kunnskapen om koblingen mellom Atopisk dermatitt/eksem (AD) og ubalanse i tarmmikrobiomet i artikkelen med tittelen «Probiotika og Prebiotika i forebygging og behandling av atopisk dermatitt.»

Forskerne legger vekt på behovet for videre forskning for å forstå sykdomsmekanismer og faktorer som kan påvirke effekten av spesifikk prebiotisk eller probiotisk terapi – for eksempel stammeutvelgelse, timing, varighet og administreringsmetode.

Artikkelen fortsetter under

Prebiotika reduserer alvorlig treningsindusert astma, v …

«Atopisk dermatitt er en svært vanlig lidelse, spesielt i utviklede land hvor det rammer opptil 20% av barna», sier Professor i klinisk pediatri, State University of New York.

«Nylige studier har vist sammenheng mellom et ubalansert tarmmikrobiom og utviklingen av atopisk dermatitt. I lys av den betydelige effekten av atopisk dermatitt på livskvalitet og helse, viser studier av den potensielle rollen som terapeutisk manipulering av tarmmikrobiomet for enten behandling eller forebygging av atopisk dermatitt et viktig fokus for fremtidig forskning. » Les studien her.

Artikkelen fortsetter under

Vårt tilbud

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.