fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Hudbakterier kan beskytte mot hudkreft, sier forskere

Forskere oppdaget at Staphylococcus Epidermidis, en vanlig hudbakterie, produserer et stoff som bidrar til å beskytte mot hudkreft.

Oppdagelsen, som nylig ble publisert i Science Advances, kom som en overraskelse for de amerikanske forskerne. De studerte antimikrobielle effekter av ulike Staphylococcus epidermidis-stammer når de observerte noe spennende: musene som ble behandlet med en bestemt stamme, ble svært motstandsdyktige mot hudkreft.
Artikkelen fortsetter under
persontilpasset medisin
Forbindelsen som produseres av denne stammen kalles 6-N-hydroksyaminopurin, eller 6-HAP, og det ligner en av byggesteinene til DNA.
«På grunn av den strukturen, lurte vi på om det forstyrret DNA-syntese,» sa Richard Gallo fra University of California, San Diego, en av forskerne på studien.
Deretter testet forskere 6-HAPs egenskaper i et rør. Stoffet blokkerte enzymet som bygger DNA-kjeder og forhindret kjedene i å vokse. 6-HAP stoppet bare DNA-dannelse i forskjellige typer kreftceller dyrket i laboratoriet. Når det ble testet på normale hudceller, var forbindelsen ikke i stand til å stoppe DNA-dannelsen. Forskere oppdaget at visse enzymer i normale hudceller deaktiverte 6-HAP, og de viste tumorceller syntes å mangle disse enzymene. Forskerlaget oppdaget også at 6-HAP fungerte både når de ble injisert og når de ble brukt topisk.
Artikkelen fortsetter under. Funksjonellmedisinsk Institutt har nylig lansert en ny tjeneste; Gener og Helse. Les mer om dette spennende tilbudet her.

Gener og helse


Forskere injiserte mus med hudceller og separerte dem i to grupper. En gruppe fikk et skudd med 6-HAP, mens den andre ikke gjorde det. Alle musene hadde tumorer, men dyrene som fikk 6-HAP-skudd hadde svulster omtrent to ganger mindre enn kontrollgruppen.
Deretter ønsket forskerne å se hvor mange som hadde 6-HAP-stammer som bor på huden deres. De gjorde en liten studie av eksisterende genetiske data fra den menneskelige hudmikrobiomet og fant at omtrent 20 prosent av den menneskelige befolkningen har S. epidermidis-stammer som produserer 6-HAP på huden.
I tillegg var 6-HAP også i stand til å blokkere DNA-syntese i lymfomceller.
Forskerne uttaler at dette en svært spennende oppdagelse ostaa propecia. Kanskje i fremtiden, vil forskere utvikle hudprobiotika for å beskytte mot infeksjoner og hudkreft. Les studien her.
Artikkelen fortsetter under
Vårt tilbud
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.