fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Bakepulveret Natron kan dempe symptomer ved autoimmune sykdommer

Forskere viser at en daglig dose Natron kan bidra til å redusere betennelser ved autoimmune sykdommer.

Forskerne viser at bestanddeler i bakepulver, Natron NaHCO3, kan stimulere milten til å fremme et antiinflammatorisk miljø som kan være terapeutisk ved inflammatorisk sykdom, rapporterer Medical College of Georgia forskere i Journal of immunologi.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

De har vist at når rotter eller friske mennesker drikker en oppløsning av Natron, stimulerer det magen til å lage mer syre til å fordøye maten og  mesotelceller som er i milten kan gi beskjed om at det ikke er nødvendig å sette i gang en immunrespons.
«Det er mest sannsynlig at en hamburger ikke er en bakteriell infeksjon,» er i utgangspunktet meldingen, sier Dr. Paul O’Connor, nyrefysiolog ved MCG-instituttet for fysiologi ved Augusta University.
Mesotelceller dekker utsiden av organene våre for å bokstavelig talt hindre dem fra å gnisse sammen. For omtrent ti år siden ble det funnet at disse cellene også gir et annet beskyttelsesnivå. De har små fingre, kalt microvilli, som fornemmer miljøet, og advarer organene de dekker at det er en inntrenger og det er behov for en immunrespons.
Artikkelen fortsetter under
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt

Forskerne mener Natron gjør at milten, som er en del av immunsystemet, gir beskjed om å dempe immunresponsen . »

Bikarbonat påvirker milten, og vi tror det er gjennom mesotelcellene,» sier O’Connor.

I milten, i tillegg til blod og nyrer, fant de at etter å drikke bakepulver i to uker, endret immunceller kalt makrofager, fra primært de som fremmer betennelse, kalt M1, til de som reduserer den, kalt M2. Makrofager, kanskje best kjent for deres evne til å konsumere avfall i kroppen som rusk fra skadede eller døde celler, er tidlig ankomne ved en immunrespons.
Artikkelen fortsetter under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp


En av de mange funksjonene i nyrene er å balansere viktige forbindelser som syre, kalium og natrium. Med nyresykdom, er det nedsatt nyrefunksjon, og en av de følgende problemene kan være at blodet blir for surt, sier O’Connor. Konsekvenser kan inkludere økt risiko for kardiovaskulær sykdom og osteoporose.
«Det setter hele systemet opp for å mislykkes i utgangspunktet,» sier O’Connor. Kliniske studier har vist at en daglig dose bakepulver ikke bare kan redusere surhet, men faktisk hindre progresjon av nyresykdommen, og det er nå en terapi som tilbys til pasientene.

«Skiftet fra inflammatorisk til en anti-inflammatorisk profil skjer overalt,»

sier O’Connor.

«Vi så det i nyrene, vi så det i milten, nå ser vi det i det perifere blodet.»

Hva er Natron?

Natron, natriumhydrogenkarbonat eller natriumbikarbonat, NaHCO3 er et hvitt pulver som brukes som hevemiddel ved baking, som syrenøytraliserende middel i medisin, eller som brannslukkende middel. I baking reagerer natron med syrer, for eksempel surmelk, og frigjør CO2 (karbondioksid), som danner små hulrom i produktet. Natron er en av bestanddelene i bakepulver.
Natron kan også brukes i hjemmelaget brus. Tilsetningsstoff i snus. Kan brukes mot halsbrann, og virker klødempende mot atopisk eksem/utslett. Natron er et godkjent tilsetningsstoff i matvarer, og har E-nummer: E500. ref wikipedia
Les hele studien her.
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.