fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Gode tarmbakterier, probiotika, bra for leveren

Ny forskning viser at probiotisk behandling kan beskytte mot leverskade.

«Probiotika har blitt studert mest i sammenheng med mage-tarmkanalen,» sa Bejan Saeedi, doktorgradskandidat ved Emory University som gjennomførte studien. Videre sier han;
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

«Denne studien tyder på at effektene av probiotika strekker seg ut over mage-tarmkanalen. Det som gjør denne studien unik er at den viser hvordan den molekylære mekanismen virker.»
Saeedi vil presentere undersøkelsen ved American Society for Investigative Pathology sitt årsmøte.
De store populasjonene av mikrober som ligger på og inne i kroppene våre, har vist seg å spille en viktig rolle i mange funksjoner som holder kroppene våre friske. Probiotika er bakterier som forbrukes eller administreres i et forsøk på å øke populasjonene av disse gunstige mikrobene.
Artikkelen fortsetter under

Mikrobene i tarmen kan gi deg slitasjegikt og svake ledd


Saeedi og hans kolleger fokuserte sin studie på probiotikaen Lactobacillus Rhamnosus, en art som er vanlig i mange probiotiske tilskudd man kan få kjøpt.
Hvis du tar for mye av stoffet Acetaminophen, kan det føre til alvorlig leverskade og til og med død ved å øke mengden av en form for oksygen som kalles frie radikaler, en prosess som kalles oksidativt stress. Forskerne fant imidlertid at mus som mottok probiotisk behandling, hadde mindre leverskade når de ble presentert med en overdose av acetaminofen sammenlignet med mus som ikke fikk probiotika.
Saeedi sier;

«Administrasjon av probiotika til mus forbedrer antioxidantresponsen i leveren, og beskytter den mot oksidativ skade produsert av medisiner som acetaminophen».

Artikkelen fortsetter under
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt

Leveren er sentral for å fjerne giftstoffer fra blodet og spiller en viktig rolle i kroppens prosesser for å konvertere mat til energi. Siden det er «nedstrøms» fra mage-tarmkanalen i fordøyelsessystemet, er det fornuftig at sammensetningen av bakterier i tarmen kan påvirke leverens funksjon.
Forskerne peker på rollen som et protein som heter Nrf2, som regulerer uttrykket til gener som er involvert i å bekjempe frie radikaler.
Andre studier hos mus har tidligere vist at probiotika kan beskytte mot alkoholholdig leversykdom og ikke-alkoholisk fettleverssykdom.
Les mer om studien her
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.