fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Hjerneutviklingsforstyrrelser hos barn knyttet til vanlige miljøgifter

Eksponering av vanlige hormonforstyrrende toksiner og giftstoffer kan være knyttet til den økte forekomsten av hjerne-utviklingsforstyrrelser.

Gjennomgangen, publisert i Endokrine Connections, beskriver hvordan mange vanlige kjemikalier kan forstyrre normale skjoldbruskhormoner, noe som er essensielt for normal hjerneutvikling hos foster og småbarn, og tyder på et behov for langt større folkehelseoppmerksomhet.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

 
Skjoldbruskkjertelhormoner (TH) er avgjørende for normal hjerneutvikling hos barn, og tidligere menneskelige studier har vist at selv moderat forstyrrelse av TH-funksjon hos gravide kan påvirke kognitiv utvikling og øke risikoen for hjerne-utviklingsproblemer.
I vår moderne tid har en økning i kjemisk produksjon ført til utbredt miljømessig kjemisk forurensning som kan påvirke normal hormonfunksjon, særlig hos barn og gravide. Mange av disse identifiserte hormonforstyrrende kjemikaliene (EDC), som inkluderer plantevernmidler og stoffer som brukes til å produsere en rekke produkter, har blitt rapportert å forstyrre skjoldbruskhormonfunksjonen. Studien rapporterer at helsemyndigheter ikke tar fullt ut hensynet til risikoen for utsatte deler av befolkningen.
Artikkelen fortsetter under
Kjemikalier som finnes i daglige plastmaterialer er knyttet til hjerte-og karsykdommer, type 2 diabetes og høyt blodtrykk hos menn, ifølge australske forskere. Les mer om dette her.

Kjemikalier i plastikk knyttet til kronisk sykdom


I denne undersøkelsen undersøker professor Barbara Demeneix og kollegaer ved Center National de la Recherche Scientifique, Université Paris-Sorbonne, det brede utvalget og det høye antallet EDCer, fra plantevernmidler til kjemikalier som brukes til fremstilling av medisiner, kosmetikk, møbler og plast, som alle kan forstyrre TH.

Forfatterne understreker videre at komplekse blandinger av disse skjoldbrusk-forstyrrende kjemikaliene er tilstede i alle mennesker, inkludert barn og gravide.

Prof Barbara Demeneix kommenterer:

«Vi har gjennomgått de dokumenterte eksponeringene av gravide kvinner og barn av skjoldbruskhormonforstyrrende kjemikalier og foreslår at datasettene gir en plausibel link til den nylig økte forekomsten av nevro-utviklingsutfordringer, inkludert autisme spektrum lidelser og oppmerksomhetsutfordringer samt hyperaktivitetsforstyrrelser.»

Artikkelen fortsetter under
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt

Disse funnene indikerer at eksponering for skjoldbruskkjertelforstyrrende kjemikalier i miljøet utgjør en reell risiko for barns utvikling og helse, og understreker behovet for en mer målrettet offentlig helseinnsatsstrategi.
Prof Demeneix fortsetter,

«Mange eksperter på feltet vurderer at de nåværende testretningslinjene for potensielt skadelige kjemikalier ikke er tilstrekkelig følsomme, og ikke tar hensyn til ny kunnskap…»

Les hele studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNINGSSAMTALE
Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.