fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Ny viktig forskning viser Immunsystemets hemmelige våpen

Autoimmune sykdommer; De «farlige» antistoffene til immunforsvaret er også et hemmelige våpen, ifølge omfattende australsk forskning publisert i Science.

Forskere fra Sydneys Garvan Institute of Medical Research viste nylig hvordan «farlige» antistoffer i immunsystemet – som vanligvis er inaktive fordi de kan skade kroppen og skape autoimmun sykdom – kan gi viktig beskyttelse mot invaderende mikrober.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

De «farlige» antistoffene er kjent for å angripe kroppens eget vev og kan forårsake autoimmun sykdom. Av denne grunn trodde man tidligere at de ble ignorert av immunforsvaret eller at de ble gjort inaktive. De nye funnene viser imidlertid for første gang at «dårlige» antistoffer går gjennom en rask endringsprosess og aktiveres når kroppen står overfor en sykdomsrisiko som andre antistoffer ikke kan takle.
Som et resultat av denne trusselen truer disse «farlige» antistoffene ikke kroppen lenger, men blir i stedet kraftfulle våpen for å bekjempe sykdom – og spesielt sykdommer som unngår immunforsvaret ved å skjule seg for å se ut som det normale kroppsvevet.
Professor Chris Goodnow sier de nye funnene vil fundamentalt forandre hvordan vi tenker på hvordan immunsystemet beskytter oss.
Artikkelen fortsetter under
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt

«Vi trodde tidligere at skadelige antistoffer ble forkastet av kroppen – som noen dårlige epler i kurven – og ingen hadde noen ide om at et «farlig»antistoff og kan bli viktig for sykdomsbekjempelse.
Den nye forskningen ser ut til å løse et mysterium som har forvirret forskere i flere tiår: Hvordan angriper immunsystemet invaderende mikrober som ser nesten ut som kroppens egne molekyler, uten å påføre et angrep på kroppen samtidig?
Campylobacter, HIV og andre er spesielt problematiske mål for immunsystemet fordi de har utviklet seg til å virke nesten identisk med kroppens egne molekyler; de er «ulv i fåreklær». Dette gjør det vanskelig for immunsystemet å angripe dem, fordi det systematisk unngår å bruke antistoffer som kan angripe «selv».
Artikkelen fortsetter under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp


For å forstå hvordan immunsystemet gjenkjenner disse «ulvene i saueklær», så forskere fra Garvan-instituttet på en mystisk hær av immunceller i blodet.
Vi har millioner av denne spesielle «farlige» typen immunceller kjent som B-celler – som produserer antistoffer. I motsetning til andre B-celler utgjør cellene i denne spesielle gruppen en fare for kroppen. Dette skyldes at de kan lage antistoffer som kan angripe » seg selv» og forårsake autoimmun sykdom. Av denne grunn blir de holdt i en langvarig inaktiv tilstand.
Før disse inaktive cellene blir aktive og angriper,  blir det gjort endringer i antistoffenes DNA. Dette sikrer at antistoffet ikke lenger angriper «seg selv», men blir raskt et 5000 ganger mer kraftfullt våpen mot invaderende fiender.
Les studien i Science her
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.