fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Nye studier viser økt Alzheimers og selvmordsrisiko blant ungdom i forurensede byer

Forskere oppdaget tidlige stadier av Alzheimers hos spedbarn mindre enn ett år gamle.

Et team ved Universitetet i Montana har utgitt en ny studie som viser kraftig økt risiko for Alzheimers og selvmord blant barn og unge som lever i forurensede storbyer.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Dr. Lilian Calderón-Garcidueñas studerte innbyggere i Mexico City, som varierte i alder fra 11 måneder til 40 år. I Metropolitan Mexico City bor det 24 millioner mennesker som daglig er utsatt for høye konsentrasjoner av små partikler og ozon. Forskerne fulgte to unormale proteiner som indikerer utvikling av Alzheimers, og de oppdaget de tidlige stadiene av sykdommen hos spedbarn mindre enn ett år gamle.
Toksikolog ved institutt for biomedisinsk og farmasøytisk vitenskap, Phd og lege Calderón-Garcidueñas sier;

«Alzheimers sykdomstegn begynner allerede i barndommen i et forurenset miljø, og vi må iverksette effektive forebyggende tiltak tidlig,»

Forskningen ble publisert i Journal of Environmental Research.
Artikkelen fortsetter under
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt

Forskerne fant forhøyede nivåer av de to unormale proteinene – hyperfosforylert tau og beta amyloid. De så også på Apolipoprotein E (APOE 4), en velkjent genetisk risikofaktor for Alzheimers.
Resultatene indikerer at Alzheimers starter i tidlig barndom, og sykdomsprogresjonen er relatert til alder, APOE 4 status og partikulær eksponering. Forskere fant kjennetegn ved sykdommen blant 99,5 prosent av testene de undersøkte i Mexico City. I tillegg har APOE 4-bærere en høyere risiko for rask progresjon av Alzheimers og 4.92 høyere sjanse for å begå selvmord mot APOE 3-bærere.
Artikkelen fortsetter under

Hjerneutviklingsforstyrrelser hos barn knyttet til vanlige miljøgifter


Forskerne tror at de skadelige effektene skyldes små forurensningspartikler som kommer inn i hjernen gjennom nesen, lungene og tarmkanalen, og disse partiklene skader alle barrierene og fraktes overalt i kroppen gjennom sirkulasjonssystemet.
Forfatterne konkluderer med at omgivende luftforurensning er en nøkkel-risiko for millioner av mennesker over hele verden..
«Neurobeskyttelse må starte veldig tidlig, inkludert prenatal perioden og barndommen,» sa Calderón-Garcidueñas.
Calderón-Garcidueñas avslutter;

«Det å kartlegge barns miljømessige, ernæringsmessige, metabolske og genetiske risikofaktorer er nøkkelen til å forebygge Alzheimers sykdom.»

Les hele studien publisert i Journal of Environmental Research.
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.