fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Hvorfor bruk av ugressmiddelet Roundup kan være en stor risiko for helsa vår

Forskere fra MIT sier RoundUp ødelegger tarmfloraen vår og kan være ansvarlig for halvparten av barn med autisme i fremtiden.

I 2025 vil det faktisk være mulig at halvparten av barn født i USA bli diagnostisert med en eller annen form for autismespekter diagnose, sier Dr. Stephanie Seneff til Medical Daily, seniorforsker ved MIT Computer Science og Artificial Intelligence Laboratory.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Det er klart man blir kontroversiell med en slik uttalelse – og produsenten bak produktet jubler nok ikke av denne forskningen, men det er interessant at et av verdens aller fremste forskningsmiljøer og universiteter fortsetter å tungt supportere denne forskningen. Vi ser i denne artikkelen både på hennes forskning og hva norske medier skriver.
Dr. Stephanie Seneff spør;

«Er det en giftig substans som er i vårt miljø samtidig med økt takt i antall med autisme som kan forklare dette? Svaret er ja, jeg er ganske sikker på at jeg har rett, og svaret er glyfosat.»

Glyfosat er den aktive ingrediensen i RoundUp, et produkt laget av Monsanto, som står som nummer en av ugressmidler i verden. Genetisk modifiserte (GMO) avlinger blir avlet for å motstå skade fra produktet – det dreper ugresset og mye av livet i jorda uten å skade GMO-plantene. Industrien kaller da avlingene for «RoundUp- ready».
Artikkelen fortsetter under
I en omfattende artikkel ser vi på hva både forskerne og myndighetene sier om giftstoffer i norsk fisk. Kunnskapen er nå i ferd med å bli så omfattende at det virker stadig mer problematisk at myndighetene opprettholder kostholdsrådene. Vi ser også på noen mulige behandlingsalternativer ved tungmetallforgiftning.

RoundUp ødelegger tarmfloraen

Seneff sier; Glyfosat er et molekyl som dreper ved å forstyrre noen mekanismer i ugress og andre ikke-ønskede planter. Fordi våre menneskelige celler ikke har samme mekanismer, antar forskere feilaktig at glyfosateksponering er uskadelig for oss. Men tarmfloraen eller mikrobiotaen i tarmene våre (De gode bakteriene som blant annet hjelper oss med å fordøye maten) har den samme mekanismen som ugresset, og når glyfosat dreper disse gunstige bakteriene, så skades vårt immunsystem. Dette er forklart i en studie publisert i publikasjonen Entropy.
Selvfølgelig, når en forsker kommer med slike fordømmende påstander om et bestemt produkt, så vil selskapet reagere. Og Monsanto har selvsagt reagert kraftig og gitt forskningen hennes et idiot-stempel.
Artikkelen fortsetter under

Forskeren Monika Krueger har tidligere uttalt;  «Vi ser tydelig at glyfosat blir akkumulert i kroppen.» I sin studie i 2014 oppdaget Krueger også at;

«kronisk syke mennesker viste signifikant høyere glyfosatrester i urinen enn en sunn befolkning. Og glyfosat var betydelig høyere i urin hos mennesker som spiste konvensjonelle i motsetning til økologiske matvarer.»

Dr Seneff uttaler;

«Glyphosate kan forklare helseproblemer over hele verden, inkludert autisme,» 

I artikkelen i Medical Daily ble følgende diagram vist, som korrelerer med bruken av glyfosater og forekomsten av autisme.

Seneffs kontroversielle studie om kjemikaliet blir nå brukt av amerikanske myndigheter for å vurdere bruken.

Hva skriver norske medier om RoundUp

NRK skriver på sine nettsider om den kontroversielle bruken av Glyfosat i landbruket. De skriver blant annet at RoundUp nå er svært brennbart materiale i EU og blir nå behandlet på høyeste nivå i EU-kommisjonen;
De skriver videre;
Årsaken til at den betente glyfosat-striden havnet på EU-kommisjonens bord, er konflikten rundt de helsemessige konsekvensene av sprøytemiddelet.
Artikkelen fortsetter under
Norsk forsker advarer i et intervju med Morgenbladet mot norsk fisk

Debatten skjøt fart i 2015 da Verdens helseorganisasjons (WHO) ekspertgruppe for forebygging og behandling av kreft, IARC, konkluderte med at glyfosat trolig er kreftfremkallende.

Dagbladet skriver nå om den problematiske bruken av Roundup og produsentens stadig større makt over landbruksindustrien. De skriver blant annet;

Eieren av dette ugress­middelet er nettopp blitt den største trusselen mot maten din og de færreste kjenner til selskapene som bestemmer det du skal spise.

I begynnelsen av april ble sammenslåingen mellom amerikanske Monsanto og tyske Bayer godkjent av EU til store protester fra politikere, vitenskapsfolk, markedsregulatorer og aktivister. Bayer kjøper nå Monsanto for 66 milliarder dollar.
Artikkelen fortsetter under
Les om hvordan det kan være mulig å kvitte seg med kroppens giftstoffer.

Avgiftning: Hvordan få giftstoffer ut av kroppen?

Hvorfor har organisasjoner over hele verden lenge advart mot sammenslåingen mellom de to selskapene?

Det nye selskapet blir nå verdens største på bomullsfrø, sprøytemidler og dessuten verdens største og mektigste eier av patenter på frø som tåler sprøytemidler. Å være prisgitt ett selskap som selger patenterte frø (såkalt Roundup-ready) og sprøytemidler er ingen drømmesituasjon – for andre enn dem som sitter med kontrollen.
Som nevnt tidligere så klassifiserte Verdens helseorganisasjon Glyfosat  i 2015 som «sannsynligvis kreftframkallende for mennesker». Likevel sprøytes kjemikaliet på nær sagt alle jorder i Europa. For at stoffet ikke skal ta livet av det man dyrker, har man altså skapt Roundup-ready plantefrø.
Dagbladet skriver videre; Det er likevel skaden på jordlivet som nå begynner å bekymre mange bønder. Og livet i jorda, om noen var i tvil, handler like mye om livet jorda. Når jord utsettes for mye sprøytemidler og karboninnholdet synker, blir den sakte, men sikkert mindre egnet for å dyrke mat i.
EU-kommisjonen har nylig fått overrakt 1,3 millioner underskrifter med krav om forbud.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNINGSSAMTALE
Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  
Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

 
Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.