Ny studie knytter grått hår til aktivt immunsystem og virusinfeksjon

En ny studie på mus gir innsikt i hvorfor noen menneskers hår kan bli grå som respons på alvorlig sykdom eller kronisk stress.

Studien ble publisert i PLOS Biology. Forskere ved National Institutes of Health og University of Alabama, har oppdaget en forbindelse mellom gener som bidrar til hårfarge og gener som gir beskjed til kroppene våre om tilstedeværelsen av en patogen infeksjon.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Når kroppen er under angrep fra et virus eller en bakterie, går immunsystemet til angrep. Alle celler har evnen til å oppdage inntrengere, og de reagerer ved å produsere signalmolekyler som kalles interferoner. Interferoner signaliserer til andre celler for å iverksette tiltak ved å slå på gener som hemmer viral replikasjon, aktiverer immuneffektorceller og øker vertsverdiene.
Forbindelsen mellom hårpigmentering og immunforsvaret var i utgangspunktet litt overraskende sier Melissa Harris, primærforfatter og assisterende professor ved Biologisk institutt ved UAB.
Artikkelen fortsetter under

Autoimmune Sykdommer: immunsystemet angriper egen kropp

«Denne nye oppdagelsen antyder at gener som kontrollerer pigment i hår og hud, også arbeider for å kontrollere immunsystemet,»

dette sa William Pavan, sjef for Genetisk Sykdomsforskningsavdeling ved NIHs National Human Genome Research Institute (NHGRI).
Les studien her

Artikkelen fortsetter under

Les om vårt tilbud her
Les om vårt tilbud her

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.