fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Bakterielt mangfold i urinen hos de med kronisk nyresykdom

Urinen til nyresykdomspasienter inneholder bakterier som Staphylococcus og Streptococcus, ifølge en studie.

Bakteriediversiteten var generelt høyere blant nyrepasienter som også opplevde plutselig, presserende behov for å urinere. Undersøkelsens funn kan føre til nye tilnærminger til behandling av urinveisproblemer.
Artikkelen fortsetter under

persontilpasset medisin

Studien ledet av Michael J. Zilliox, PhD, første forfatter Holly Kramer, MD, MPH, og kollegaer, er publisert i tidsskriftet International Urology and Nerology. Studien er den siste i en serie banebrytende studier på mikrobiomet (mikroorganismer) som finnes i urin, ved Loyola Medicine og Loyola University Chicago.
Urinen hos friske har vanligvis en eller to dominerende bakterier, mens det er mange forskjellige typer bakterier hos nyresykdomspasienter.
Funnene er konsistente med andre studier som viser at mikrobiomets mangfold kan påvirke en persons helse. For eksempel har lavt mikrobiomt mangfold i tarmene vært assosiert med inflammatorisk tarmsykdom, mens høyt vaginalt  mikrobiomt mangfold har vært knyttet til bakteriell vaginose.
Artikkelen fortsetter under.
Mye ny forskning knytter mikrobiomet til nyresykdommer.

Forskere knytter nyrestein til bakterieubalanse


Leger ble tradisjonelt trent til å tro at urin ikke inneholder bakterier. Men en tidligere Loyola-studie endret den vanlige troen på at urinen er steril. Den nye studien baserte seg på disse tidligere funnene.
Studien fant 19 typer bakterier i urinprøvene. I tillegg til Staphylococcus og Streptococcus, er bakterier som finnes i nyrepasienters urin Corynebacterium, Lactobacillus, Gardnerella, Prevotella, Escherichia / Shigella og Enterobacteriaceae.
Selv prøver som inneholdt en dominant type bakterier inneholdt også flere andre fremtredende typer.
Sunne nyrer utskiller antimikrobielle peptider i urinen for å forhindre nyresteiner og urinveisinfeksjoner. Forskerne sider det er mulig at personer med nyresykdom utsondrer færre peptider, noe som fører til et mer variert mikrobiom. Les studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNINGSSAMTALE.
Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt praktiserer persontilpasset medisin hvor vi finner og behandler den underliggende årsaken til sykdom. Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her
Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning som blir publisert.