Vi inspireres av det som kan bli fremtidens primær-helstejeneste i USA

Vi møter Robin Berzin som leder klinikk-kjeden Parsley Health som har som målsetting å endre det amerikanske primær-helsevesenet.

Det medisinske teamet ved Funksjonellmedisinsk Institutt har tatt turen til fasjonable Manhattan i New York for å besøke en av de mest innovative og fremadstormende helsetilbudene i USA. Vi fikk en lang prat med Robin Berzin, som er lege, funksjonellmedisiner og grunnlegger av klinikk-kjeden Parsley Health.

Det var veldig inspirerende for hele teamet vårt å høre hvordan Parsley Health har planer om å endre primærhelsetjenesten i USA.

Robin Berzin sin ambisjon er intet mindre enn å endre hele primærhelsetjenesten i USA. Dette skal hun gjøre ved å kombinere funksjonellmedisin med å utvikle «cutting edge» helseteknologi.

Parsley Health vokser i et voldsomt tempo og har nå klinikker i New York, San Fransisco og Los Angeles. Klinikkene blir ofte omtalt som «kjendisklinikker» hvor de rike og berømte går til, men Berzin sin ambisjon er tvert i mot å revolusjonere primær-helsetjenesten.

Parsley Health sin ambisjon er å hjelpe pasientene sine med å reversere kronisk sykdom og redusere avhengighet av legemidler. Og at tilbudet skal være økonomisk tilgjengelig for alle i USA. På samme måte som oss i Funksjonellmedisisnk Institutt har de organisert tilbudet i et medlemskap.

De ønsker å hjelpe kundene med å kunne ta ansvar egen helse. Slik at Parsley Health bare skal være en guide på helsereisen.

Parsley health har sine lokaler sentralt på Manhattan. Men de vokser så fort at de nå skal flytte til et enda større lokale i nærheten.

Robin Berzin har en interessant bakgrunn både som lege, forsker, yoga-lærer, teknologientreprenør og lege. Hun har også jobbet med Dr. Mehmet Oz og Oprah.

Hun er også medgrunnlegger et teknologiselskap kalt Cureatr som har utviklet teknologi og apper hvor leger på sykehus kan kommunisere bedre med hverandre. Hun har fått flere priser som en ledende teknologientreprenør i USA.

Daglig leder, Anders Krokfoss, har samarbeidet og hatt dialog med Robin Berzin i lang tid og vi skal samarbeide videre for å inspireres av hverandre for å blant annet utvikle våre teknologiske og digitale helseplattformer videre.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNINGSSAMTALE.
Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her. Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin her

Flere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.