Behandling med gunstige bakterier kan gjøre hjernen mer stress-resistent.

Gunstige bakterier kan ha langvarige antiinflammatoriske effekter på hjernen, noe som gjør den mer motstandsdyktig mot de fysiske og atferdsmessige effektene av stress.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Spennende ny forskning fra University of Colorado Boulder-forskere.
Funnene, hvis de replikeres i flere kliniske studier, kan til slutt føre til nye probiotika-baserte behandlinger for å beskytte mot posttraumatisk stresslidelse (PTSD), angst og depresjon, sier forfatterne av studien.

“Vi fant i denne rottestudien at bakterien, Mycobacterium vaccae, faktisk endrer miljøet i hjernen til en anti-inflammatorisk tilstand,”

det sier lederforfatter Matthew Frank, en senior forsker ved Institutt for psykologi og nevrovitenskap.
Artikkelen fortsetter under.

“Hvis dette kan gjøres hos mennesker, kan det ha store implikasjoner for en rekke neuroinflammatoriske sykdommer.”

Angst, PTSD og andre stressrelaterte psykiske lidelser påvirker så mange som en av fire personer i deres levetid. Studier viser at stress-indusert hjerneinflammasjon kan øke risikoen for slike psykiske tilstander, blant annet ved å påvirke neurotransmittere som norepinefrin eller dopamin.

“Det er robust litteratur som viser at om du induserer en inflammatorisk immunrespons hos mennesker, viser de raskt tegn til depresjon og angst. Bare tenk på hvordan du føler deg når du får influensa.”

sa Frank. Videre sa han;

“Vi fant at Mycobacterium vaccae blokkerte de sensibiliserende effektene av stress også, og skaper en varig stress-motstandsdyktig fenotype i hjernen,” 

Denne studien ble publisert denne i tidsskriftet Brain, Behavior and Immunity.

Artikkelen fortsetter under.

Hvordan hjernen spiller en rolle ved inflammatoriske tilstander.

“Hvis du ser på probiotikafeltet generelt, har de vist seg å ha kraftige effekter på kognitive funksjoner, angst og frykt. Denne studien hjelper til med å forstå at ved tilføre disse gunstige mikrobene, eller signaler avledet fra disse mikrober, på en eller annen måte finner veien til hippocampus, noe som induserer en anti-inflammatorisk tilstand.”

sa Lowry.
Lowry forestiller seg en dag at M. vaccae (som først ble isolert fra gjørmen ved Kyadsjøen i Uganda) kan gis til personer med høy risiko for PTSD, som for eksempel soldater som forbereder seg til oppdrag eller til nødhjelpsarbeidere. Han sier også at det muligens kan brukes til å forhindre sepsis-indusert kognitiv svekkelse.
I mellomtiden jobber Lowry med forskere ved University of Colorado Denver med en studie som undersøker om veteraner med PTSD kan dra nytte av et oralt probiotisk tilskudd som består av en annen mikrobe, Lactobacillus reuteri.
Lowry avslutter med;

“Mer forskning er nødvendig, men det er også mulig at andre stammer av gunstige bakterier eller probiotika kan ha en lignende effekt på hjernen,”.

Les hele intervjuet med Lowry og link til studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? DELTA PÅ ET UFORPLIKTENDE INNTAKSMØTE. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt herArtikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.