Mors tarmhelse en viktig bidragsyter til barns autisme-risiko, viser forskere.

Morens mikrobiom er en viktig bidragsyter til risikoen for autisme og andre nevrologiske tilstander for hennes barn, viser ny forskning.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.

Forskerne mener studien viser at det i fremtiden kan være mulig å forhindre barns autisme ved blant annet endret kosthold. Studien bekrefter samtidig flere andre studier som viser at aktivering av immunforsvaret er involvert.

Mikrobiomet er samlingen av mikroorganismer, som bakterier og sopp, som naturlig lever i oss. Vitenskapen viser i stadig større grad at mikrobiomet har en viktig betydning for god helse. Denne studien er utført ved University of Virginia School of Medicine, og forskerne mener studien gir muligheten for å forhindre noen former for autisme ved å endre mors kosthold eller ta tilpassede probiotika (gunstige bakterier).

De fant også i musestudier at de kunne stoppe utviklingen av hjerne-forstyrrelser ved å blokkere et spesielt inflammatorisk molekyl, interleukin-17a, produsert av immunsystemet. De var imidlertid oppmerksom på at denne tilnærmingen ville være mye mer komplisert på grunn av risikoen for bivirkninger.

«Vi viste at mikrobiomet er en viktig bidragsyter for risiko for autisme-lignende forstyrrelser, så det antyder at du kan målrette enten morsmikrobiomet eller dette inflammatoriske molekylet, IL-17a,»

Artikkelen fortsetter under.

Behandling av autisme ved å behandle tarmen

det sa lederforsker John Lukens, PhD, ved UVAs institutt for nevrovitenskap. Videre sa han;

«Du kan også bruke IL-17a som en biomarkør for tidlig diagnose.»

Det banebrytende arbeidet fra Lukens og hans kolleger setter lyset på det komplekse forholdet mellom helsen til mors mikrobiom og utviklingen av barna hennes.

Luken sier;

«Mikrobiomet kan forme den utviklende hjernen på flere måter, Mikrobiomet er veldig viktig for kalibreringen av hvordan barnets immunsystem skal reagere på en infeksjon, skade eller stress.»

Et usunt mikrobiom i mamma kan skape store problemer: Lukens arbeid viser at det kan gjøre hennes ufødte barn mottagelige for nevrologiske utviklingsskader.

Artikkelen fortsetter under.

Tarmmikrobene avgjørende for nesten alle kjente immuno …

Den gode nyheten!

Mikrobiomet kan endres, enten gjennom diett, probiotisk kosttilskudd eller andre tiltak. Ved alle disse tilnærmingene forsøker man å gjenopprette en sunn balanse blant de forskjellige mikroorganismene som lever i tarmene.

«Når det gjelder å oversette vårt arbeid til mennesker, tror jeg det neste store skrittet ville være å identifisere egenskapene til mikrobiomet hos gravide mødre som korrelerer med autismisiko. Jeg synes det er veldig viktig å finne ut hva som kan brukes til å modulere mikrobiomet i moren så effektivt og sikkert som mulig.»

IL-17a har tidligere blitt knyttet til autoimmune tilstander som reumatoid artritt, multippel sklerose og psoriasis, og det er allerede tilgjengelig behandling som er målretter mot det. Men Lukens sier at molekylet har en viktig funksjon ved å stoppe infeksjoner, spesielt soppinfeksjoner. Blokkerer man det, kan det gjøre deg utsatt for alle typer infeksjoner inkludert soppinfeksjoner. Flere andre studier har også vist sammenhenger mellom soppinfeksjoner og nevrologiske og inflammatoriske tilstander. IL-17a kan være bare en brikke i et mye større puslespill, sa Lukens og mener at det trengs langt mer kunnskap før man kan målrette behandling mot dette molekylet.

Artikkelen fortsetter under.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg.

Mens Lukens arbeid forbinder immunforsvaret med nevrologiske tilstander, understreker han at dette på ingen måte tyder på at vaksiner bidrar til utviklingen av autisme.

«Det er en klar sammenheng mellom immunresponsen og utviklingen av hjernen,»

sa Lukens.

Lukens arbeid er bare en av en rekke studier ved UVA som viser mikrobiomets betydning for helsa. For eksempel fant en av Lukens ‘kolleger ved instituttet for nevrovitenskap, Alban Gaultier, PhD, at probiotika kan reversere depresjonssymptomer.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? DELTA PÅ ET UFORPLIKTENDE INNTAKSMØTE. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt herArtikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.