fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Forskere finner DDT-autisme link

En studie av mer enn 1 million svangerskap i Finland rapporterer at forhøyede nivåer av det forbudte insektmiddelet DDT i blodet hos gravide er knyttet til økt risiko for autisme hos avkom.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Et internasjonalt forskergruppe ledet av forskere ved Columbia Universitys Postman School of Public Health og Department of Psychiatry publiserte disse resultatene i American Journal of Psychiatry.
Studien, utført i samarbeid med forskere ved Åbo Universitet og Nasjonalt institutt for helse og velferd i Finland, er den første som forbinder et insektmiddel med risiko for autisme.
Artikkelen fortsetter under.

Er fisken i ferd med å bli giftig?


Blodprøver fra mor tatt under tidlig graviditet ble analysert for DDE, en metabolitt av DDT, og PCB, en annen klasse miljøforurensende stoffer.
Forskerne fant at oddsene for autisme med intellektuell funksjonshemning hos avkom ble økt med over det dobbelte ved mors DDE-nivå i toppkvartilen. For det samlede resultatet av autisme tilfeller var oddsene nesten en tredjedel høyere blant avkom utsatt for forhøyede DDE nivåer hos mor.
Mens DDT og PCB var utbredt i mange land for over 30 år siden, inkludert USA og Finland, er de fortsatt i næringskjeden fordi nedbrytning skjer svært langsomt, så lenge som flere tiår. Dette resulterer i fortsatt eksponering for befolkningen. Og disse kjemikaliene overføres gjennom morkaken i høyere konsentrasjoner enn de som er observert i mors blod.
Artikkelen fortsetter under.
Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

Forsker Alan S. Brown, MD, MPH, professor i epidemiologi ved Columbia Universitys Medical Center sier;

«Dessverre er disse stoffene fortsatt tilstede i miljøet og er i blodet og vevet vårt. Hos gravide blir de overført til det utviklende fosteret. Sammen med genetiske og andre miljøfaktorer, tyder våre funn på at prenatal eksponering for DDT-toksinet kan være en utløser for autisme. «

Les hele studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.