Sinte folk er kanskje ikke så smarte som de tror de er, viser forskning

Folk som raskt mister temperamentet har høyere sannsynlighet for å overvurdere sin egen intelligens, viser en ny studie.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.

Det er forskere fra Universitetet i Vest-Australia og Warszawa-universitetet i Polen som har gjort disse interessante funnene.

Forskerne undersøkte hvordan polske studenter som er disponert for å bli sinte selv vurderer deres kognitiv evne.
Deltakerne i studien ble bedt om å svare på spørsmål som vurderte deres egenskaper, stabilitet, narsissisme, og hvordan de vurderer deres intelligens på en 25-punkts skala før de tok en objektiv intelligenstest.

Forskerne Gilles Gignac og professor Marcin Zajenkowski sa studien fant et interessant forhold mellom de med en klar tendens til å bli irritert på ting, store og små, og deres oppfatning av deres egen intelligens. De sier;

«Disposisjon for aggressivitet kan i noen tilfeller være en konsekvens av dårlig emosjonell stabilitet, for eksempel angst,»

Videre sier professor Gignac;

«Men for andre er det ikke angst som driver frustrasjonen, aggressiviteten og sinnet. I stedet ser det ut til at det kan være narsissisme. Og derfor vil denne typen personer gjerne overvurdere sin egen intelligens. «

Resultatene fra denne studien svarer på noen viktige spørsmål om dynamikken mellom personlighet, følelsesmessig stabilitet og narsissisme. Ved å forstå mer om hvordan disse menneskene fungerer, vil det gjøre det mulig for klinikere og og andre å håndtere det bedre.

Artikkelen forstetter under

Ny forskning viser hva som skjer i hjernen til en psykopat

Studien fører også til noen viktige spekulasjoner som kan undersøkes videre i fremtidig forskning. Professor Gignac sier;

«En narsissist, spesielt det vi kaller den grandiose narsissisten, har som et avgjørende karaktertrekk et oppblåst positivt selvbilde,».

Og videre;

«Så det er ikke overraskende å se en sammenheng mellom narsissisme og overestimering av egen intelligens»

Artikkelen fortsetter under.

Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

 

Professor Gignac avslutter med noen interessante spekulasjoner om at aggresjonen kan komme som et resultat av at disse personene faktisk begynner å ane at de ikke er like gode som de trodde;

«Det interessante elementet er at sinne ser ut til å være involvert i denne prosessen. Det kan spekuleres i om mange grandiose narsissister utvikler sinne og aggresjon over tid, da de begynner å få en bevissthet om forskjellen mellom hvor viktig og gode de tror de er kontra realiteten av hva de kan og hva de har oppnådd.»

Les hele studien her.

Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.

Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.

Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.

Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her

Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.