fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Sjampinjong kan være et viktig prebiotika – mat for gunstige bakterier

Å spise sjampinjong kan gi gunstige endringer i det mikrobielle samfunnet i tarmen, noe som kan forbedre reguleringen av glukose i leveren, ifølge forskere.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
De antyder også at bedre forståelse av denne sammenhengen mellom sopp og tarm-mikroer i mus kan bane vei for fremtidig nye diabetesbehandling og forebyggingsstrategier for mennesker.
I studien viste forskerne at å gi hvit sjampinjong til mus forandret sammensetningen av tarmmikrobiber som produserer kortkjedede fettsyrer, spesielt propionat fra succinat, ifølge Margherita T. Cantorna, Distinguished Professor of Molecular Immunology ved Penn Statens College of Agricultural Sciences.
Tidligere forskning har vist at succinat og propionat kan endre uttrykket av gener som trengs for å håndtere glukoseproduksjon, sier hun.
Artikkelen fortsetter under.

«Bedre glukosebalansering har implikasjoner for diabetes, så vel som andre metabolske sykdommer,»

det sa Cantorna.
Vanligvis kommer glukose fra maten folk spiser. Insulin transporterer glukose ut av blodet og inn i cellene. Diabetes oppstår når enten det ikke er nok insulin eller at insulinet som er laget ikke er effektivt, noe som resulterer i høye blodsukkernivåer.
Diabetes og pre-diabetes bidrar til alvorlige livstruende sykdommer, inkludert hjertesykdom og hjerneslag. Ifølge Centers for Disease Control i USA hadde over 100 millioner amerikanere diabetes eller pre-diabetes i 2017. Cantorna sa;

Ifølge forskerne kan det å konsumere soppene skape en kjedereaksjon blant tarmbakteriene og øke populasjonen av Prevotella, en bakterie som produserer propionat og succinat,

Disse syrene kan forandre uttrykket av gener som er nøkkelen for veien mellom hjernen og tarmen som bidrar til å håndtere produksjonen av glukose eller glukoneogenese.
Ifølge forskerne fungerer sopp, i dette tilfellet, som et prebiotika, som er et stoff som fôrer gunstige bakterier som allerede finnes i tarmene. Probiotika er levende gunstige bakterier som introduseres i fordøyelsessystemet.
Artikkelen fortsetter under.
Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

Videre sa Cantorna;

Utover de mulige fordelaktige fordelene med sopp som prebiotika gir denne studien også viser flere bevis for at det er en tydelig forbindelse mellom kosthold og mikrobiota.

Cantorna konkluderer videre;

«Det er ganske klart at nesten alle endringer du gjør i dietten, endrer mikrobiotaen,» 

Les hele studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.