fbpx
Helseforbedringsprogrammet noe for deg? Book en gratis veiledning her.

Tarmhelsa knyttet til type 1 diabetes

Forståelsen av forbindelsen mellom diabetes og tarmen kan føre til utvikling av ny behandling av type 1 diabetes.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Det er fiskere ved University of Queensland som har publisert denne studien.
Forsker Dr. Emma Hamilton-Williams sa at en endring i mikroorganismer i tarmen kan bidra til å forutsi og monitorere utviklingen av sykdommen. Hun sier;

«Type 1 diabetes er forårsaket av at immunforsvaret angriper bukspyttkjertelen. Selv om det har vært en mistanke om kobling mellom tarmbakterier og sykdomsprogresjon, har det ikke før nå blitt vist et direkte forhold mellom bukspyttkjertelfunksjon og tarmbakterier.»

Artikkelen fortsetter under.

Fedme og diabetes driver lekk tarm og økt risiko for infeksjon og autoimmune sykdommer.


Hamilton-Williams sier videre at tarmbakterier trolig er knyttet direkte til utviklingen av sykdommen;

«Ved å studere avføringsprøver av deltakerne fant vi at endringer i tarmbakterier ikke bare var en bivirkning av sykdommen, men er trolig knyttet til sykdomsprogresjonen»

Hun mener at dette brukes for å kunne forutse muligheten for fremtidig diabetes.
«Å forstå hvilke mekanismer som gjør at man utvikler type 1 diabetes er nøkkelen til å utvikle nye behandlingsstrategier og nøyaktig kunne måle suksessen i kliniske studier.»
Artikkelen fortsetter under.
Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

 
Teamet arbeider nå med å teste om de kan forutsi sykdomsprogresjon. De er også involvert i kliniske forsøk med et spesialisert kosttilskudd for å målrettet endre tarmmikrobiotaen hos pasienter med type 1 diabetes.
Hamilton-Williams avslutter med;

«Vi håper at denne behandlingen reverserer de sykdomsassosierte endringene vi fant i vår studie.»

Les hele studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.