Anti-inflammatorisk diett knyttet til redusert risiko for tidlig død

En ny studie fant at et kosthold med med mye antiinflammatorisk mat er forbundet med lavere risiko for å dø av hvilken som helst årsak, både hjerte-kar-årsaker og kreft.

Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som vi publiserer i nyhetsseksjonen.
Studien som ble gjennomført i Sverige ble publisert i Journal of Internal Medicine.
Artikkelen fortsetter under.
Her kan du lese mer om anti-inflamatorisk diett. 

Anti-Inflammatorisk Diett


I studien av 68.273 svenske menn og kvinner i alderen 45 til 83 år som ble fulgt i 16 år, hadde deltakerne som fulgte et mer antiinflammatorisk kosthold en 18% lavere risiko for dødelighet, en 20% lavere risiko for kardiovaskulær dødelighet, og en 13% lavere risiko for kreft dødelighet. Dette sammenlignet med de som fulgte dette kostholdet i mindre grad. Røykerne som fulgte et anti-inflamatorisk kosthold opplevde enda større fordeler sammenlignet med røykere som ikke fulgte dette kostholdet.
Forskergruppen har her definert antiinflammatorisk mat som inkluderer av frukt og grønnsaker, te, kaffe, mye fiber, fettfattig ost, olivenolje og rapsolje, nøtter, sjokolade og moderate mengder rødvin og øl. Pro-inflammatorisk mat inkluderer ubehandlet og bearbeidet rødt kjøtt, chips og brus.
Artikkelen fortsetter under.
Les mer om hvordan du kan komme i gang med oppfølging hos Funksjonellmedisinsk Institutt.

“Vår analyse viste at selv delvis overholdelse av det anti-inflammatoriske kostholdet kan gi en helsemessig fordel,”

Det sier Dr. Joanna Kaluza, Professor ved Warszawa Universitet for biovitenskap, i Polen.
Les studien her.
Lurer du på hva vi kan hjelpe deg med? BLI KONTAKTET FOR GRATIS VEILEDNING. Vi har et bredt tilbud og et erfarent team med leger og terapeuter.  

Om Funksjonellmedisinsk Institutt

God helse som en ferdighet – ikke som en skjebne.
Funksjonellmedisinsk Institutt skiller seg fra mange deler av det ordinære helsevesenet ved at vi integrerer ny kunnskap og forskning raskt, slik at våre kunder til enhver tid får tilgang til den oppdaterte kunnskapen som vi mener vi trygt kan integrere. Vi har også fokus på underliggende årsaker og praktiserer persontilpasset medisin . Les mer om oss og tilbudet vårt her.
På lik linje med Cleveland Clinic, som et av verdens ledende helseinstitusjoner, så mener vi at kombinasjonen av undervisning og personlig oppfølging av helsepersonell – er avgjørende for en optimal helseforbederingsprosess.
Alle våre leger har lang erfaring fra allmennpraksis eller sykehus, og har tatt videreutdanning i Funksjonellmedisin i USA. Les mer om Funksjonellmedisin herFlere at de mest prestisjefylte sykehusene i verden, som de to som er ranket som nummer en og to i USA, Mayo klinikken og Cleveland klinikken og nå også nummer 3 rangerte Johns Hopkins utvikler egne sentre for Funksjonell medisin og persontilpasset medisin – og opplever en enorm etterspørsel fra mennesker over hele verden. Vi står nå foran et paradigmeskift i moderne helsetjenester, mener European Science Foundation (ESF), og Norske Helsedirektoratet. Fra «one-size-fits-all» til Persontilpasset medisin. Les mer om fremtidens helsevesen her.
Inngangen til hele vårt tilbud er å gjennomføre et inntaksmøte hvor du får kunnskap om Funksjonellmedisin og hele vårt omfattende tilbud. Der kan du avgjøre hvilket tilbud som passer for deg. Book Inntaksmøte her.
Se kundehistorier fra Funksjonellmedisinsk Institutt her
Artikkelen fortsetter under

Funksjonellmedisinsk Institutt integrerer ny kunnskap raskt og vi videreformidler det vi synes er interessant ny kunnskap. Men minner for ordensskyld om at vi ikke nødvendigvis anbefaler all ny forskning og kunnskap som blir publisert.